Hoe uw meubels er nieuw uit blijven zien met impregneren (1)

Hoe je meubels er goed uit blijven zien als je ze goed behandeld

Hoe je meubels er goed uit blijven zien als je ze goed behandeld

Hoe uw meubels er nieuw uit blijven zien met impregneren (1)

Je hebt veel tijd en geld besteed aan het kiezen van jouw perfecte meubel voor je interieur. Hier wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een van de beste manieren om de levensduur van je meubels te verlengen is door ze te impregneren. Impregneren is een proces dat de stof helpt beschermen tegen vuil, vlekken en andere schade. Het helpt ook verbleking door zonlicht en vochtschade te voorkomen. Laten we eens kijken hoe impregneren werkt en waarom het een belangrijk onderdeel is voor het behoud van je meubels.

Wat is impregneren?

Impregneren is een proces waarbij de stof op meubels wordt voorzien van een beschermende laag. Deze laag voorkomt dat vuil en vlekken de stof binnendringen, waardoor het na verloop van tijd gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden is. Het impregneermiddel kan worden gekocht in spuitbussen of in vloeibare vorm die vervolgens met een kwast of doek wordt aangebracht.

De voordelen van impregneren

Een van de belangrijkste voordelen van impregneren is dat het meubilair wordt beschermd tegen vuil en vlekken, waardoor schoonmaken veel gemakkelijker wordt. Bovendien kan impregneren helpen voorkomen dat je meubels verbleken als gevolg van blootstelling aan UV-stralen en vochtschade door morsen of regenwater.

Hoe vaak moet ik de stof van mijn meubel impregneren?

Hoe vaak je moet impregneren hangt af van hoe vaak je de meubels gebruikt en hoe vaak ze worden blootgesteld aan vuiligheid en vlekken. Over het algemeen is het aan te raden om het impregneermiddel om de 6 maanden opnieuw aan te brengen als de meubels regelmatig gebruikt worden, of om de 12 maanden als je ze wat minder gebruikt. Als je binnen 6 maanden tekenen van slijtage of vlekken op de stof van je meubelstof krijgt, kan je overwegen de stof eerder te impregneren Wij raden aan om vanaf dag 1 je meubels te impregneren als je hier op lange termijn van wilt genieten. Je wilt namelijk dat jouw mooie meubel blijft stralen in je interieur.

Mijn meubel impregneren

Om ervoor te zorgen dat jouw meubels een fijn en lang leven krijgen hebben we bij They & Me verschillende onderhoudsmiddelen verkrijgbaar. Ontdenk welke onderhoudsset het beste past bij jouw meubel! Heb je vragen over het impregneren en onderhouden van je meubels? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur