• Tafels

   Stoelen

 • Configureren
 • Stalen
 • Over ons
Alles over een HPL tafelblad: duurzaamheid en design in één

Alles over een HPL tafelblad: duurzaamheid en design in één

Alles over een HPL tafelblad: duurzaamheid en design in één

Alles over een HPL tafelblad: duurzaamheid en design in één

Een HPL (High Pressure Laminate) tafelblad biedt een perfecte balans tussen duurzaamheid en stijl, waardoor het een populaire keuze is voor zowel huishoudelijke als commerciële ruimtes. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van eettafels met een HPL tafelblad en ontdekken we wat ze zo bijzonder maken.

Wat is een HPL tafelblad?

Een HPL tafelblad is een product dat wordt vervaardigd door meerdere lagen papier te impregneren met hars en deze vervolgens onder hoge druk en hoge temperatuur samen te persen. Dit proces creëert een zeer dicht, stevig en duurzaam materiaal dat ideaal is voor tafelbladen.

Voordelen van een HPL tafelblad:

 • Duurzaam en krasbestendig: dankzij het stevige oppervlak zijn HPL tafelbladen bestand tegen slijtage en krassen.
 • Hitte- en vochtbestendig: ze kunnen goed tegen warmte en vocht, waardoor ze ideaal zijn voor keukens en buitenruimtes.
 • Onderhoudsvriendelijk: het oppervlak is gemakkelijk schoon te maken en heel onderhoudsvriendelijk.
 • Veelzijdigheid: Beschikbaar in een breed scala aan kleuren. In de collectie van They & Me bevinden zich zeven verschillende kleuren HPL. Stel je eigen eettafel op maat samen via onze 3D configurator.

De productie van HPL tafelbladen

Het productieproces van HPL tafelbladen begint met het selecteren van decoratief papier dat wordt geïmpregneerd met melaminehars. Hierna worden meerdere lagen kraftpapier met fenolhars geïmpregneerd en gestapeld onder het decoratieve papier. Deze stapel wordt vervolgens onder hoge druk (ongeveer 90 bar) en hoge temperatuur (tot 150°C) samengeperst. Dit proces resulteert in een zeer sterk en stabiel materiaal.

Waarom kiezen voor een HPL tafelblad?

 • Duurzaamheid en lange levensduur: een HPL eettafel is ontworpen om lang mee te gaan en het uiterlijk te behouden, zelfs bij intensief gebruik. Dit maakt ze perfect voor plekken waar tafels veel te verduren krijgen, zoals kantoren, restaurants en drukke huishoudens.
 • Gemakkelijk onderhoud: het gladde, niet-poreuze oppervlak van een HPL tafelblad maakt het eenvoudig om te reinigen. Vlekken en vuil kunnen gemakkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.
 • Stijlvolle keuzes: HPL biedt eindeloze mogelijkheden qua ontwerp. Van natuurlijke houtlooks tot strakke, moderne patronen, er is altijd een stijl die bij jouw interieur past. Bovendien kun je kiezen uit verschillende texturen, van mat tot hoogglans, om de perfecte afwerking te vinden.
 • Veiligheid en hygiëne: door de niet-poreuze aard van HPL is het minder waarschijnlijk dat bacteriën zich nestelen in het oppervlak, wat bijdraagt aan een hygiënischer omgeving.

Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid

HPL tafelbladen zijn niet alleen duurzaam in gebruik, maar ook milieuvriendelijk. Ze worden vaak geproduceerd met hernieuwbare materialen en de productieprocessen zijn steeds meer gericht op duurzaamheid en afvalreductie. Veel fabrikanten gebruiken bijvoorbeeld gerecycled papier in de kernlagen van hun HPL.

Een HPL tafelblad combineert stijl, functionaliteit en duurzaamheid op een manier die moeilijk te overtreffen is. Met zijn veelzijdigheid en onderhoudsvriendelijke eigenschappen is het geen wonder dat HPL steeds populairder wordt in zowel huishoudelijke als commerciële toepassingen. Wil je meer weten over HPL tafelbladen of heb je specifieke vragen? Neem contact met ons op of kom langs bij onze showroom in Nijmegen.

Alles over een HPL tafelblad: duurzaamheid en design in éénAlles over een HPL tafelblad: duurzaamheid en design in één

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou