Hoe een 3D-configurator jou kan helpen bij het kiezen van je perfecte eetkamerset

Hoe een 3D-configurator jou kan helpen bij het kiezen van je perfecte eetkamerset

Hoe een 3D-configurator jou kan helpen bij het kiezen van je perfecte eetkamerset

Hoe een 3D-configurator jou kan helpen bij het kiezen van je perfecte eetkamerset

Wanneer we onze woning inrichten, willen we dat alles perfect is. De eetkamer, vaak het hart van het huis, is geen uitzondering. Het kiezen van de perfecte eetkamerset kan een uitdagende opgave zijn met zo veel opties die beschikbaar zijn. Maar stel je nu eens voor dat je je eetkamermeubilair kunt visualiseren en aanpassen aan je persoonlijke stijl voordat je tot aankoop overgaat. Dat is precies waar een 3D-configurator voor staat. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van het gebruik van een 3D-configurator voor het samenstellen van jouw ideale eetkamerset en hoe dit de winkelervaring transformeert voor huiseigenaren en interieur liefhebbers.

Visualisatie in volledige dimensie

De kracht van een 3D-configurator ligt in de mogelijkheid om jouw toekomstige meubelstuk vanuit elke hoek te bekijken. Dit niveau van interactiviteit kan niet worden geboden door een standaard foto of showroom-opstelling.

Pas aan naar wens

Met een 3D-configurator kun je verschillende materialen, afwerkingen en kleuren uitproberen. Je krijgt direct feedback over hoe je aanpassingen eruitzien, waardoor het veel makkelijker wordt om keuzes te maken die passen bij je bestaande interieur. Wanneer je jouw eettafel op maat gaat maken via onze configurator kun je bijvoorbeeld kiezen uit de afmeting, type onderstel, type vorm en het materiaal. Binnen deze stappen kun je vervolgens nog meer opties aanklikken om jouw eettafel te visualiseren. Ook kun jij een bijpassende eetkamerstoel samenstellen door te kiezen uit verschillende materialen en kleuren.

Ruimte planning

Het positioneren van meubelstukken in een ruimte kan lastig zijn. Een 3D-configurator stelt je in staat om te experimenteren met de schikking van je eetkamerset binnen een virtuele versie van je kamer, waardoor je een praktisch gevoel voor de ruimtelijkheid krijgt. Met behulp van AR heb je de mogelijkheid om de samenstelling van jouw eettafel of eetkamerstoel direct in de ruimte te plaatsen via je smartphone. Op die manier krijg je een beter beeld van de ruimte in combinatie met je geconfigureerde item.

Kosten- en tijdsefficiëntie

Fouten maken bij het bestellen van meubels kan duur uitvallen, een 3D-configurator minimaliseert het risico op fouten. Je maakt betere keuzes, daarnaast sneller en je bespaart daarmee zowel tijd als geld.

Duurzaam shoppen

Door je keuze digitaal te verfijnen, verminder je de kans op retourzendingen en dus onnodige verspilling. Dit is een stap in de richting van meer duurzame inkooppraktijken in de meubelindustrie.

Hoe te beginnen met een 3D configurator

Experimenteer met opties

Wees niet bang om te spelen met verschillende configuraties. Probeer ook combinaties waar je eerste voorkeur niet naar uit zou gaan, deze kunnen je namelijk echt verrassen.

Gebruik de tool op verschillende apparaten

Omdat de ervaring kan variëren tussen apparaten, kan het nuttig zijn om de configuratietool op zowel mobiel als desktop te gebruiken om de meest realistische weergave van je ontwerp te krijgen.

Vraag feedback

Gebruik de 3D-ontwerptool om jouw ideeën te delen met vrienden of familieleden. Soms kan een frisse blik waardevol advies opleveren. Bij het gebruik van de configurator heb je daarnaast de mogelijkheid om het door jouw samengestelde meubelstuk in een PDF uit te draaien. Dit document kun je vervolgens meenemen naar onze showroom en vervolgens de modellen en materialen in het echt ervaren.

Stel je droommeubel samen via onze 3D configurator

De mogelijkheid om meubels aan te passen en visualiseren met behulp van een 3D-configurator is een gamechanger in de wereld van meubels. Het stelt de jou namelijk in staat om weloverwogen beslissingen te nemen en een echt unieke eetkamerset samen te stellen. Begin vandaag nog met het verkennen van de mogelijkheden en creëer een ruimte waar je nog jaren van zult genieten.

 Hoe een 3D-configurator jou kan helpen bij het kiezen van je perfecte eetkamerset Hoe een 3D-configurator jou kan helpen bij het kiezen van je perfecte eetkamerset

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou