• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Tips voor het kiezen van de juiste grootte en vorm salontafel (1)

Tips voor het kiezen van de juiste grootte en vorm salontafel

Tips voor het kiezen van de juiste grootte en vorm salontafel

Tips voor het kiezen van de juiste grootte en vorm salontafel (1)

De salontafel is vaak het middelpunt van de woonkamer, een plek waar stijl en functionaliteit elkaar ontmoeten. Het kiezen van de perfecte salontafel voor je ruimte gaat verder dan enkel de stijl. Het gaat namelijk ook om de juiste pasvorm en functionaliteit. In dit artikel ontdek je hoe je de ideale grootte en vorm van een salontafel kiest die niet alleen mooi is, maar ook past bij jouw interieur en levensstijl.

Hoe bepaal je de afmeting van een salontafel?

Er zijn verschillende manieren om de juiste afmeting van je salontafel te bepalen. Hieronder gaan we dieper in op een aantal belangrijke factoren om rekening mee te houden.

1. Houd rekening met de afmetingen van je bank

Het is belangrijk dat de lengte van je design salontafel in balans is met je bank. Een goede vuistregel is dat je tafel ongeveer twee derde van de lengte van de bank zou moeten zijn. Dit zorgt voor een harmonieuze verhouding en maakt de ruimte evenwichtig.

2. Optimale hoogte kiezen

Een ander essentieel aspect is de hoogte van de salontafel. Idealiter moet deze gelijk of ietwat lager zijn dan de zitting van je bank. Zo creëer je een comfortabele bereikbaarheid en houd je de lijn van zicht ononderbroken.

3. Vrije bewegingsruimte

Zorg voor genoeg bewegingsruimte rondom je salontafel. Een minimale afstand van 45 tot 50 centimeter van de tafel tot de bank geeft voldoende ruimte om langs te lopen of op te staan zonder over meubels te struikelen.

Het kiezen van de passende vorm salontafel

Vierkant

Een vierkante salontafel werkt geweldig in grotere kamers met een ruime zithoek. De vierkante vorm bevordert een gevoel van gelijkheid en intimiteit, waardoor het perfect is voor gezellige bijeenkomsten.

Rechthoek

De meest gebruikelijke vorm voor een salontafel is rechthoekig en is met name geschikt voor lange en smalle ruimtes. Dit type tafel biedt veel oppervlakte en is behulpzaam bij het definiëren van open space in je woonkamer.

Rond of ovaal

Ronde en ovale salontafels zijn uitstekende keuzes voor gezinnen met jonge kinderen, aangezien ze geen scherpe randen hebben. Deze vormen werken goed in kleinere ruimtes en kunnen bijdragen aan een vloeiende verkeersstroom.

Organisch

Niet-traditionele vormen zoals driehoekig of organisch kunnen een uniek element aan je interieur toevoegen. Kies dit type tafel als je een statement wilt maken of als je een specifiek thema of persoonlijke stijl wilt benadrukken. Daarnaast dient deze vorm ideaal om een natuurlijke stijl te integreren binnen je ruimte.

Functionele overwegingen

Opslag en gebruik

Salontafels met lades of planken zijn handig voor de opslag van afstandsbedieningen, tijdschriften of andere items. Je kunt er ook voor kiezen om salontafel met elkaar te combineren door in of uit elkaar te schuiven. Overweeg hoe je je salontafel gaat gebruiken voordat je een besluit neemt.

Duurzaamheid en onderhoud

De materiaalkeuze is ook belangrijk. Denk na over wie je tafel zal gebruiken en wat voor soort slijtage het zal ervaren. Materialen als Dekton en HPL zijn heel onderhoudsvriendelijk, hout heeft juist wel onderhoud nodig.

Kies je perfecte salontafel

Wanneer je de perfecte salontafel selecteert, denk dan niet alleen aan de stijl maar ook aan de grootte, vorm en functionaliteit. Met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken die bijdraagt aan zowel het uiterlijk als het comfort van je woonkamer. Neem de tijd om verschillende opties te overwegen en kies een tafel die aanvoelt als de juiste match voor jou en je huis. Benieuwd hoe de salontafel van They & Me eruit zien? Kom dan gerust bij ons langs in de showroom om de vormen en materialen te ervaren.

Tips voor het kiezen van de juiste grootte en vorm salontafel (1) Tips voor het kiezen van de juiste grootte en vorm salontafel (1)

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou