• Tafels

   Stoelen

 • Configureren
 • Stalen
 • Over ons
Van bijzettafel tot sidetable: begrijp de verschillen en maak de juiste keuze

Van bijzettafel tot sidetable: begrijp de verschillen en maak de juiste keuze

Van bijzettafel tot sidetable: begrijp de verschillen en maak de juiste keuze

Van bijzettafel tot sidetable: begrijp de verschillen en maak de juiste keuze

Als je ooit hebt geprobeerd je woonkamer opnieuw in te richten of een nieuwe tafel hebt willen kopen, weet je hoe moeilijk dit soms kan zijn. Bijzettafels, salontafels en sidetables zijn drie populaire keuzes die vaak worden gebruikt om jouw kamer aan te kleden. Hoewel deze meubelstukken soms door elkaar worden gehaald, hebben ze elk unieke eigenschappen en toepassingen. Wat zijn de verschillen en welke past het beste bij jouw interieur?

Bijzettafel

Een bijzettafel is een klein, veelzijdig meubelstuk dat meestal naast een stoel, bank of bed wordt geplaatst. De primaire functie van een bijzettafel is om binnen handbereik een plek te bieden voor spullen zoals een lamp, een boek, een kop koffie of decoratieve items. Deze tafels zijn meestal licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk verplaatst kunnen worden naar verschillende delen van de kamer. Hier zijn enkele kenmerken van bijzettafels:

 • Afmetingen: klein en compact, vaak tussen de 40 en 60 cm hoog.
 • Vorm: veelzijdig in vorm; rond, vierkant, rechthoekig of zelfs ongebruikelijke vormen.
 • Functionaliteit: zeer functioneel en makkelijk te verplaatsen naar verschillende plekken in huis.

Bijzettafels zijn ideaal voor kleinere ruimtes of als extra tafeloppervlak in grotere kamers. Ze bieden flexibiliteit en zijn perfect om een gezellige hoek te creëren of een lege ruimte op te vullen. De Smart, Jungle Juice, Swing en Bond design bijzettafel van They & Me bieden vier unieke design bijzettafels voor in huis. Hiermee vind je voor elke ruimte een passend meubelstuk om je interieur een stijlvolle opfrisser te geven.

Salontafel

De salontafel, ook wel koffietafel genoemd, is waarschijnlijk een van de meest centrale meubelstukken in de woonkamer. Deze tafels zijn groter dan bijzettafels en bieden een oppervlak voor diverse activiteiten zoals het serveren van snacks, het uitstallen van boeken of het plaatsen van decoratieve items. Salontafels zijn vaak laag en breed, en kunnen variëren van minimalistische ontwerpen tot meer uitgebreide stijlen met opbergruimte. Kenmerken van salontafels zijn:

 • Afmetingen: groter, maar vaak lager dan bijzettafels, doorgaans tussen de 30 en 50 cm hoog, met een breed oppervlak.
 • Vorm: vaak rechthoekig, maar ook verkrijgbaar in rond, vierkant, ovaal of organisch.
 • Functionaliteit: ideaal voor het plaatsen van drankjes, snacks, boeken en afstandsbedieningen. Sommige salontafels hebben extra opbergruimte, zoals planken of laden.

Een salontafel is essentieel voor het creëren van een samenhangende en functionele woonkamer. De Concha salontafel van They & Me is beschikbaar is diverse afmetingen, materialen en kleuren. Daarnaast zijn er ook andere modellen van onze design salontafels beschikbaar. Met een geschikte salontafel creëer je eenvoudig een mooi samenhangend geheel.

Sidetable

Een sidetable is een smalle tafel die vaak tegen een muur of de achterkant van een bank wordt geplaatst. Design sidetables zijn hoger dan salontafels en bijzettafels, en worden vaak gebruikt in gangen, entrees en/of woonkamers. Ze bieden een uitstekende plek voor decoratieve items zoals vazen, fotolijsten en kunstwerken, en kunnen ook functionele opbergruimte bieden voor sleutels en post. Belangrijke kenmerken van sidetables zijn:

 • Afmetingen: lang en smal, meestal rond de 75 tot 90 cm hoog.
 • Vorm: recht en smal, ontworpen om weinig ruimte in te nemen terwijl ze een visueel statement maken.
 • Functionaliteit: perfect voor het tentoonstellen van decoratieve objecten, zoals vazen, fotolijsten en lampen. Kan ook dienen als een plaats om sleutels en post neer te leggen bij binnenkomst van je woning.

Sidetables voegen verfijning toe aan elke ruimte en zijn vooral nuttig in gangen of achter banken. Bij They & Me bieden we twee soorten design sidetables aan, elk verschillend in afmeting, materiaal, kleur en onderstel. Jij bepaalt of je jouw design sidetable wilt gebruiken als decoratief meubelstuk of als praktische opberger.

Waar ga jij voor?

Hoewel bijzettafels, salontafels en sidetables allemaal als tafels worden beschouwd, hebben ze elk hun eigen specifieke functies en plaatsen in huis. Door hun unieke eigenschappen en toepassingen te begrijpen, kun je deze tafels optimaal benutten en je woonruimte transformeren. Door bewust te kiezen en de juiste tafels op de juiste plaatsen te gebruiken, kun je een samenhangende en stijlvolle inrichting creëren die zowel functioneel als aantrekkelijk is.

Van bijzettafel tot sidetable: begrijp de verschillen en maak de juiste keuzeVan bijzettafel tot sidetable: begrijp de verschillen en maak de juiste keuze

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou