• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit gaat niet alleen over het efficiënt gebruiken van kleine ruimtes, maar ook over het creëren van stijlvolle en functionele interieurs die je persoonlijkheid weerspiegelen. Of je nu in een knusse studio woont of je thuis voelt in een compact appartement, dit artikel geeft je de inspiratie en tips om je kleine ruimte grootse allure te geven.

De kunst van het minimalisme

Minimalisme gaat verder dan het reduceren van items. Het is een manier van leven die je helpt ruimte te creëren voor wat echt belangrijk is. Voor kleine woonruimtes betekent dit slimme keuzes maken over inrichting, kleurenpaletten en opbergruimte.

Kleurgebruik

Lichte kleuren maken een ruimte visueel groter. Door te kiezen voor pasteltinten of neutrale kleuren voor de muren, creëer je een gevoel van openheid. Kies in dit geval voor een lichte eettafel in combinatie met lichtere eetkamerstoelen in de woonkamer. Voor het kiezen van de perfecte kleurencombinatie kun je bij They & Me je eigen eettafel op maat laten maken en je bijpassende eetkamerstoelen samenstellen.

Multifunctionele meubels

Zoek naar meubels die meer dan één functie hebben, zoals een bed met lades eronder voor extra opslag, of een uitschuifbare design bijzettafel die zowel flexibel gebruikt kan worden.

Verticale ruimte benutten

Hoogte wordt vaak over het hoofd gezien in kleine ruimtes. Hoge planken of verhoogde bedden bieden extra opbergmogelijkheden zonder kostbare vloerruimte in te nemen.

Slimme opbergtips

Te veel spullen in het zicht kunnen kleine ruimtes snel rommelig maken. Hier zijn enkele opbergtips die orde in de chaos scheppen:

  1. Muurhaken en hangende manden zijn perfect voor het opbergen van kleine items zonder dat je extra meubelstukken nodig hebt. Een slimme oplossing hiervoor ons onze multifunctionele Bellissimo spiegel.
  2. Maak gebruik van de ruimte onder de trap voor kasten of lades.
  3. Gebruik magnetische strips en pegboards om keukenbenodigdheden of kantooritems handig te organiseren en aan de muur te hangen.

Tiny tech

Technologie speelt een grote rol in het mogelijk maken van klein wonen. Slimme technologie zoals opvouwbare apparaten of projectoren die een tv kunnen vervangen, vergemakkelijken de overgang naar kleiner wonen. Denk bijvoorbeeld aan een slimme thermostaat of verlichting die niet alleen ruimte bespaart, maar je ook helpt om energiezuiniger te leven.

Groen in kleine ruimtes

Planten kunnen leven en kleur toevoegen aan elk interieur. Voor kleine ruimtes, overweeg hangende planten of gebruik een muur voor verticaal tuinieren. Dit brengt niet alleen natuurlijke elementen in je huis, maar verbetert ook de luchtkwaliteit.

Creatief met minder

Klein design hoeft niet direct te betekenen dat je met concessies te maken krijgt. Integendeel, het biedt de mogelijkheid om creatief om te gaan met je omgeving en deze volledig af te stemmen op je persoonlijke behoeftes en stijl. Hopelijk heeft dit artikel je geïnspireerd om met een nieuwe blik naar je eigen ruimte te kijken en de uitdaging van klein wonen aan te gaan! Onthoud: grootse stijl vereist geen grote ruimtes!

Woontrend: klein design Woontrend: klein design

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou