• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Woontrend- planten op je tafeltjes

Woontrend: planten op je tafeltjes

Woontrend: planten op je tafeltjes

Woontrend- planten op je tafeltjes

Wist je dat planten niet alleen een positieve invloed hebben op jou en je gezondheid, maar ook op je interieur? Al jarenlang zijn planten een echte woontrend en dat blijft zo in 2024. We zien steeds meer groene invloeden en het is inmiddels niet alleen meer een item voor op de vensterbank. Tegenwoordig voegen we steeds meer groen toe aan onze tafeltjes voor een natuurlijke en eigentijdse uitstraling. Deze trend kan in veel stijlen worden toegepast waaronder modern, bohemien en traditioneel. In dit artikel lees je alles over deze trend en hoe jij deze kan toepassen in jouw interieur.

Gezondere omgeving

Laten we beginnen met het idee waarom deze groene trend een must-have is in jouw interieur. Niet alleen brengen planten leven in huis, ze leveren daarnaast nog fantastische voordelen op. Planten hebben een positief effect op jouw gezondheid en helpen bij het zuiveren van de lucht. Hierdoor zal je minder snel last hebben van hoofdpijn en/of allergieën. Naast de gezondheidsvoordelen, zorgen planten ook nog eens voor een rustgevende sfeer wat bijdraagt aan verminderde stressgevoelens. Het leven in een gezonde omgeving is immers een belangrijke factor voor jouw kwaliteit van leven.

Kies je tafeltje

Nu we weten dat het toevoegen van planten veel voordelen heeft voor jou als persoon en jouw gezondheid, is het tijd om te kijken hoe wij deze trend het beste kunnen toepassen op jouw tafeltjes. Een goed begin is het halve werk, kies daarom de juiste tafel om mee te beginnen. Ga je voor een design salontafel, bijzettafel of sidetable? Een mooi effect bereik je als snel met bijvoorbeeld een ronde design bijzettafel, zowel groot als klein. Een andere optie zijn de rechthoekige tafels zoals een design sidetable. Hierbij moet je ervoor zorgen dat het decoreren gelijkmatig verdeeld is. Het is natuurlijk belangrijk om de hoogte van de plant bij de tafel af te stemmen, hierdoor creëert het een goede balans.

Type plant

Nu we weten welke tafelsoorten het mooiste effect creëren bij planten op de tafels, is het tijd om te kijken welke soorten planten geschikt zijn voor deze trend. Bij deze trend heeft samenhang de voorkeur, dus kies planten van verschillende maten en hoogtes. Bijvoorbeeld, een hoge plant in het midden van de tafel omringd met kleine plantjes. Verder zou je kunnen denken aan vetplantjes, cactussen, of hangplanten die aan de muur hangen naast de tafel voor een extra groen effect.

Je eigen finishing touch

Om er een persoonlijke touch aan te geven kan je de planten in mooie potten in verschillende kleuren of patronen plaatsen. Hiermee kan je kleur brengen in de ruimte. Zorg dat de potten matchen bij de kleurstijl die al in huis is, bijv. houten tafeltjes combineren goed met aardse, natuurlijke kleuren zoals koper of bruingrijze potten. Kies op die manier een kleurstijl die bij jouw stijl past en plaats de potten op een creatieve manier op de tafeltjes.

Verzorg je planten

Niet geheel onbelangrijk. Als je jouw tafeltjes hebt gestyled met de mooiste en meest groene planten, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Afhankelijk van het soort plant wat je hebt gekozen, dien je na te gaan welke verzorging ze nodig hebben. Zorg ervoor dat je af en toe een beetje water geeft en de planten op een plek plaatst waar het genoeg zonlicht krijgt. Zo ben je er zeker van dat de plant in goede gezondheid blijft en langer meegaat.

Natuurlijk en stijlvol

Kortom; planten op tafeltjes is een trend die zeker nog even blijft. Het brengt niet alleen sfeer en rust in huis, maar het is ook nog eens goed voor de gezondheid. Door planten te plaatsen op tafeltjes creëer je een geheel nieuwe dimensie aan je inrichting. Volg deze tips en richt je tafeltjes zo in, dat de planten en de tafeltjes samensmelten tot één geheel. Met de juiste zorg en styling zorg je ervoor dat het een plek wordt waar je keer op keer van kunt genieten!

Woontrend- planten op je tafeltjes Woontrend- planten op je tafeltjes

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou