• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Alles wat je wil weten over organische eettafels

Alles wat je wil weten over organische eettafels

Alles wat je wil weten over organische eettafels

Alles wat je wil weten over organische eettafels

Met een organische eettafel haal je een uniek meubel in huis. Maar wat is een organische eettafel eigenlijk en waar moet je op letten als je op het punt staat om een nieuwe eettafel te kopen? In deze blog nemen we je mee naar de wereld van de afwijkende vormen en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is met deze unieke vorm.

Wat betekent een organische vorm?

Een organische vorm betekent dat een vorm is afgeleid van of geïnspireerd door de natuur. Denk daarbij aan keien, druppels en planten. De organische vorm kan variëren van abstracte interpretaties tot meer directe weergaven van planten of dieren. Vaak worden organische vormen gezien als meer sierlijk en fluïde, in tegenstelling tot geometrische vormen die harde lijnen en hoeken hebben.

Wat zijn de voordelen van organische eettafels?

Organische eettafels zijn duurzaam, milieuvriendelijk en gaan lang mee. Doordat ze doorgaans gemaakt zijn van natuurlijke materialen passen ze goed in een groen interieur. naast dat je organische eettafels steeds meer ziet in eetkamers, zijn ze ook nog eens tijdloos: je kunt ze jarenlang gebruiken zonder dat ze uit de mode raken. Ze zijn ook zeer veelzijdig in gebruik, omdat je variatie hebt met hoe je jouw eetkamerstoelen om de eettafel plaatst.

Wat is het verschil tussen asymmetrisch en organisch?

Hoewel beide termen vaak worden gebruikt in verband met organische vormen, heeft asymmetrie te maken met ongelijke balans en verdeling van visuele elementen, terwijl organische vormen zijn afgeleid van of geïnspireerd door de natuur. Beiden vallen wel onder dezelfde categorie. Een object kan namelijk asymmetrisch zijn en toch geen organische vorm hebben, zoals een design eettafel met ongelijke verdeling, wanneer je deze in tweeën deelt. Aan de andere kant, een natuurlijk object zoals een blad kan zowel organische vormen als asymmetrie hebben.

Combineren van organische eettafels met je interieur

Organische eettafels passen perfect in een natuurlijk interieur. Je kunt de tafels combineren met groene planten, houten meubels en neutrale kleuren om een ​​rustige sfeer te creëren. Als je van een Scandinavische stijl houdt, kun je een organische tafel combineren met witte meubels en minimalistische accessoires voor een modern en strak interieur.

Afmetingen van een organische tafel

Bij de aankoop van je nieuwe tafel is de afmeting van groot belang. Zeker wanneer het een afwijkende vorm heeft zoals bij een organische eettafel, wil je dat deze goed past binnen je eetruimte. Bij They & Me verkopen we bijvoorbeeld prachtige organische eettafels waarbij één deel van het tafelblad duidelijk smaller is dan het andere gedeelte. Zeker in de combinatie met het plaatsen van de eetkamerstoelen kan het daarom lastig zijn om de juiste afmetingen te kiezen. Gelukkig kun je bij They & Me je eetkamerstoel samenstellen en je eettafel op maat laten maken. Zo zorg je ervoor dat je een perfecte eethoek creëert.

Een organische eettafel voor bij jou in huis

Organische eettafels zijn een prachtige toevoeging aan elk interieur. Ze brengen warmte en rust in je huis en zien er uniek uit. Er zijn veel verschillende opties voor organische eettafels, dus als je er een wilt aanschaffen, neem dan de tijd om de juiste tafel te vinden die bij je past. Vergeet ook niet om goed voor je organische tafel te zorgen zodat deze lang meegaat. Hopelijk heb je genoten van deze blogpost en ben je nu nog enthousiaster om een ​​organische eettafel te kopen!

Tips voor het kiezen van een organische eettafel

Bij het kiezen van een organische eettafel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om de beschikbare ruimte in je eetkamer te meten om ervoor te zorgen dat de tafel past en voldoende ruimte biedt voor stoelen en beweging. Daarnaast is het belangrijk om het gewenste materiaal en afwerking van de tafel te overwegen, evenals de stijl en esthetiek die je wilt bereiken. Denk ook na over het aantal zitplaatsen dat je nodig hebt en of je de voorkeur geeft aan een rechthoekige, ronde of ovale tafel.

Hoe onderhoud je een organische eettafel?

Het onderhoud van een organische eettafel is relatief eenvoudig en vereist niet veel meer dan regelmatig schoonmaken en onderhouden. Gebruik een zachte, vochtige doek om stof en vuil van het oppervlak van de tafel te verwijderen, en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die het hout kunnen beschadigen. Behandel het hout indien nodig met een speciale houtolie of -wax om de natuurlijke glans en schoonheid te behouden.

Alles wat je wil weten over organische eettafels Alles wat je wil weten over organische eettafels

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou