Alles wat je wil weten over organische eettafels

Alles wat je wil weten over organische eettafels

Alles wat je wil weten over organische eettafels

Alles wat je wil weten over organische eettafels

Met een organische eettafel haal je een uniek meubel in huis. Maar wat is een organische eettafel eigenlijk en waar moet je op letten als je op het punt staat om een nieuwe eettafel te kopen? In deze blog nemen we je mee naar de wereld van de afwijkende vormen en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is met deze unieke vorm.

Wat betekent een organische vorm?

Een organische vorm betekent dat een vorm is afgeleid van of geïnspireerd door de natuur. Denk daarbij aan keien, druppels en planten. De organische vorm kan variëren van abstracte interpretaties tot meer directe weergaven van planten of dieren. Vaak worden organische vormen gezien als meer sierlijk en fluïde, in tegenstelling tot geometrische vormen die harde lijnen en hoeken hebben.

Wat is het verschil tussen asymmetrisch en organisch?

Hoewel beide termen vaak worden gebruikt in verband met organische vormen, heeft asymmetrie te maken met ongelijke balans en verdeling van visuele elementen, terwijl organische vormen zijn afgeleid van of geïnspireerd door de natuur. Beiden vallen wel onder dezelfde categorie. Een object kan namelijk asymmetrisch zijn en toch geen organische vorm hebben, zoals een design eettafel met ongelijke verdeling, wanneer je deze in tweeën deelt. Aan de andere kant, een natuurlijk object zoals een blad kan zowel organische vormen als asymmetrie hebben.

Afmetingen van een organische tafel

Bij de aankoop van je nieuwe tafel is de afmeting van groot belang. Zeker wanneer het een afwijkende vorm heeft zoals bij een organische eettafel, wil je dat deze goed past binnen je eetruimte. Bij They & Me verkopen we bijvoorbeeld prachtige organische eettafels waarbij één deel van het tafelblad duidelijk smaller is dan het andere gedeelte. Zeker in de combinatie met het plaatsen van de eetkamerstoelen kan het daarom lastig zijn om de juiste afmetingen te kiezen. Gelukkig kun je bij They & Me je eetkamerstoel samenstellen en je eettafel op maat laten maken. Zo zorg je ervoor dat je een perfecte eethoek creëert.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur