Hoe verleng je het leven van je bankstel

Hoe verleng je het leven van je bankstel

Hoe verleng je het leven van je bankstel

Hoe verleng je het leven van je bankstel

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je mooie bankstel. We snappen dat het leven van een bankstel niet zo lang meegaat als dat van jou. Toch kan je ervoor zorgen dat je lang kunt genieten van je bankstel, door je bank met zorg te behandelen. Om de levensduur van je bank te verlengen hebben we een aantal tips voor je klaarstaan.

Hoe onderhoud je een bankstel?

Om je bankstel in goede staat te houden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en neem de bank vervolgens af met een vochtige doek. Om vlekken te verwijderen, is het raadzaam om hiervoor een specifiek product te gebruiken dat geschikt is voor jouw soort stof of leer. Ieder materiaal vraagt weer om een ander reinigingsproduct.

Daarnaast is het belangrijk om je bankstel regelmatig te beschermen tegen vlekken en vuil, belangrijk is om het materiaal op je bankstel te impregneren. Het is ook aan te raden om kussens en andere losse onderdelen regelmatig te laten luchten en indien gewenst, te laten reinigen. Volg altijd de aanwijzingen voor het juiste onderhoud en gebruik van jouw bankstel. Dan kan er in principe weinig mis gaan ;).

Hoe lang gaat een bankstel mee?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, hoe vaak jouw bankstel gebruikt wordt en de mate waarin jij jouw bankstel onderhoudt. Met goed onderhoud kan een bankstel meer dan 10 jaar meegaan. De levensduur van jouw bankstel kan aanzienlijk korter zijn als je hem niet of nauwelijks onderhoudt. Daarnaast heeft de levensduur van jouw bankstel ook te maken met de kwaliteit van het bankstel en het materiaal. Indien je let op bovengenoemde punten, zal de levensduur van je bank langer zijn waardoor je uiteindelijk geld kan besparen, omdat je niet zo snel weer een nieuwe bank dient te kopen.

Bij They & Me verkopen we verschillende design banken van hoge kwaliteit. Daarnaast kun je je bank op maat laten maken. Zo stel je eenvoudig je droominterieur samen!

Extra tips

We willen je nog meegeven dat het belangrijk is om rekening te houden met zonlicht. Zonlicht in huis zien we graag, maar probeer ervoor te zorgen dat jouw bankstel niet de hele dag blootgesteld wordt aan de zon. Te veel zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de kleur van het materiaal verkleurd, waardoor er slijtage kan ontstaan. Kies daarom een strategische plek voor je bank om te voorkomen dat je bankstel snel verkleurt en slijt.

Even op je bank staan om de slingers op te hangen voor je verjaardag? Of om een dansje te wagen met je vrienden en/of vriendinnen? Niet te vaak doen! Door elke keer op je bank te gaan staan, beschadig je het materiaal en de vering in je bankstel is hier niet voor gemaakt. Hierdoor is het mogelijk dat de bank sneller slijt.

Heb je huisdieren? Heel gezellig! Om je bank in goede staat te houden adviseren wij om je huisdier zoveel mogelijk van je bank weg te houden. Huisdieren hebben een vettere vacht dan mensen en nemen vaak zand mee naar binnen, dit vind jouw bankstel iets minder. Wij adviseren daarom om een kleed op je bank te leggen, zodat je huisdier wel lekker tegen je aan kan kruipen als je ‘s avonds gaat netflixen.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou