• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Tips voor het onderhoud van je eiken eettafel

Tips voor het onderhoud van je eiken eettafel

Tips voor het onderhoud van je eiken eettafel

Tips voor het onderhoud van je eiken eettafel
Je hebt net je nieuwe eiken eettafel gekocht of je wilt deze binnenkort aanschaffen. We gaan er vanuit dat de eettafel intensief gebruikt zal worden. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je jouw eiken eettafel het beste kan onderhouden. We nemen je mee in een aantal tips zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

Hoe onderhoud je een eiken tafel?

Om je eikenhouten tafel in goede staat te houden, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken met lauw water en een zachte doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen en/of schuursponsjes

Bij They & Me heb je de keuze uit een geolied en gelakt blad. Indien de afwerking van jouw houten eettafel olie is, is het belangrijk om je tafel regelmatig te behandelen met een houtolie die past bij te afwerking van jouw tafelblad. Dit met als reden om het hout gezond te houden en eventuele krassen bij te werken. Het is aan te raden om dit ongeveer eens per jaar te doen, afhankelijk van de mate van gebruik.

Indien de afwerking lak is, kan je naast het dagelijkse onderhoud jouw eettafel voor een grote onderhoudsbeurt terugsturen naar onze fabriek. Tegen betaling wordt jouw eettafel opgeschuurd en opnieuw in de lak gezet. Jouw eettafel is dan weer helemaal als nieuw.

Hou bij je eiken eettafel rekening met de luchtvochtigheid in huis. Het is te allen tijde belangrijk dat het luchtvochtigheidspercentage in huis tussen de 50 en 65% ligt. Bij deze waardes gedijen de eikenhouten eettafels het beste. In de winter kan de luchtvochtigheid door het verwarmen terugzakken tot 30%. Plaats jouw eettafel niet te dichtbij een warmtebron en zorg ervoor dat de lucht niet te droog is in de ruimte. Daarnaast is het verstandig om je eettafel niet in direct zonlicht te zetten, hierdoor kan jouw eiken houten eettafel flink verkleuren. Wij adviseren om zowel bij een gelakte als een geoliede tafel, gebruik te maken van onderzetters. Hout is en blijft een natuurproduct, waardoor het kwetsbaar is voor warme, natte en koude voorwerpen. Hierdoor zorg je ervoor dat je geen kringen krijgt op jouw eettafel.

Bij They & Me verkopen we ook onderhoudsmiddel voor jouw houten eettafel, neem contact met ons op.

Eiken eettafels op maat

Bij They & Me verkopen we verschillende eiken eettafels. De eiken eettafels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen en afmetingen. Creëer eenvoudig via onze 3D configurator jouw nieuwe eettafel op maat en geniet lang van je eethoek.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou