• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
De behandeling van gelakt en geolied hout

De behandeling van gelakt en geolied hout

De behandeling van gelakt en geolied hout

De behandeling van gelakt en geolied hout

Als je houten meubels bezit zoals een eiken eettafel, is het belangrijk om te weten hoe je ze op de juiste manier kunt verzorgen zodat ze jarenlang meegaan. Houten meubels kunnen op twee manieren worden behandeld: door ze te vernissen of te oliën. Elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen, en elk vereist een ander soort behandeling. Laten we eens kijken naar de beste manieren om gelakt en geolied hout te verzorgen.

Verzorging van gelakt hout

Gelakt hout wordt verzegeld met een laklaag die het hout beschermt tegen krassen, vlekken en slijtage. Om jouw gelakte hout op zijn best te houden, moet je het regelmatig afstoffen met een zachte doek. Verder adviseren wij om je tafel 1x in de zoveel jaar (afhankelijk ven verschillende factoren als mate waarin de tafel gebruikt wordt) machinaal te laten lakken. Het tafelblad dient dan bij ons retour te komen. Vermijd het gebruik van agressieve schuurmiddelen of schoonmaakmiddelen bij het schoonmaken van een gelakt oppervlak. Kies in plaats daarvan voor milde schoonmaakmiddelen zoals afwasmiddel verdund met water.

Voor een grondiger reiniging kun je reinigingsmiddelen op alcoholbasis of spiritus op het oppervlak gebruiken. Veeg het oppervlak daarna af met een vochtige doek om er zeker van te zijn dat alle resten zijn verwijderd. Het is belangrijk op te merken dat je nooit bleekmiddel mag gebruiken op gelakte oppervlakken, omdat dit verkleuring kan veroorzaken of de laklaag kan beschadigen.

Onderhoud van geolied hout

Geolied hout is behandeld met een combinatie van natuurlijke oliën, zoals lijnzaadolie of walnootolie, die de kleur en de nerf van het hout helpt versterken en tegelijkertijd bescherming biedt tegen slijtage. Om jouw geoliede hout op zijn best te houden, moet je het regelmatig schoonmaken met een vochtige doek en warm zeepwater. Daarnaast is het aan te raden om eens in de de paar maanden een geschikte olie zoals aan te brengen, om barsten of uitdroging door blootstelling aan de zon of warmtebronnen zoals radiatoren of open haarden te voorkomen.

Geniet lang van je houten meubels

De zorg voor je houten meubels met de juiste middelen zorgt ervoor dat jou houten meubelstuk langer meegaat. Of je er nou voor kiest om je meubels met lak of olie te behandelen, als je deze eenvoudige stappen volgt, blijven de houten items in je interieur jarenlang mooi en goed beschermd. Hoewel beide behandelingen hun eigen unieke voordelen hebben, helpen bovenstaande punten ervoor om zo lang mogelijk te genieten van je houten meubel!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou