Hoe verwijder ik kaarsvet van mijn eettafel

Hoe verwijder ik kaarsvet van mijn eettafel?

Hoe verwijder ik kaarsvet van mijn eettafel?

Hoe verwijder ik kaarsvet van mijn eettafel

Je hebt net een prachtig diner met vrienden en familie achter de rug, en het kaarslicht was echt magisch. Even later besef je echter dat de vet van de kaarsen op je tafel is gedruppeld en inmiddels ingetrokken is… of toch niet? Gelukkig zijn er verschillende manieren om het kaarsvet te verwijderen zonder je meubels te beschadigen. In deze blogpost bespreken we hoe je gemakkelijk kaarsvet van je tafels kunt verwijderen zonder ze te beschadigen.

Begin met het afschrapen van de overtollige was

Schraap met een botermes of een plastic schraper zoveel mogelijk overtollige vet van het tafelblad. Zorg ervoor dat je niets scherps gebruikt en vermijd ook metalen onderdelen, want dat kan krassen veroorzaken op het oppervlak van jouw mooie design eettafel. Zodra je al het overtollige kaarsvet hebt verwijderd, kan je door naar de volgende stap.

Gebruik hitte om de resterende was te verwijderen

Zodra je al het overtollige kaarsvet hebt verwijderd, pak je een strijkijzer en wat papieren handdoeken of perkamentpapier. Zet je strijkijzer op laag-middelmatig vuur en leg een van de stukken papier over de resterende kaarsvet resten op je eettafel. Druk vervolgens lichtjes met het strijkijzer (zorg ervoor dat je het niet te lang op één plek laat liggen) tot al het resterende kaarsvet is geabsorbeerd in het keukenpapier. Gooi dit stuk weg en vervang het door een ander schoon stuk keukenpapier of perkamentpapier totdat al het resterende kaarsvet is verdwenen. Herhaal dit proces indien nodig tot alle sporen van kaarsvet van jouw eettafel verdwenen zijn. Nogmaals, zorg ervoor dat je het strijkijzer niet te lang op één plek laat staan, want dit kan schade veroorzaken!

Achteraf opruimen

Nu alle sporen van kaarsvet van jouw tafel zijn verwijderd, is het tijd voor de laatste schoonmaakbeurt! Gebruik een licht vochtige doek  en veeg af waar je net het laatste beetje wasresten hebt verwijderd. Op die manier zorg je ervoor dat er geen kleverige resten achterblijven op jouw tafelblad. Gebruik tenslotte, indien gewenst, wat houtpoets of meubelreiniger (afhankelijk van het soort materiaal waarvan je tafelblad is gemaakt) om het oppervlak volledig op te laten blinken en nog beter te beschermen!

Onderhoud je eettafel

Om je eettafel in goede conditie te houden is goed onderhoud erg belangrijk. Het is de bedoeling om je tafel niet alleen te onderhouden als er vlekken in zijn, maar dit jaarlijks te doen. Bij They & Me vind je jouw prachtige eettafel op maat, denk daarbij aan een eiken eettafel, HPL eettafel of dekton eettafel. Verder denken we ook mee met het onderhoud van je eettafel. Zo hebben we voor ieder materiaal specifieke onderhoudsmiddelen in petto waarmee je de beste resultaten haalt. Doe er je voordeel mee en ontdek welke onderhoudsmiddelen passen bij jouw eettafel

Conclusie

Het verwijderen van kaarsvet van tafels hoeft geen lastige klus te zijn. Volg gewoon onze eenvoudige stappen. Met slechts een paar huishoudelijke artikelen, wat geduld en zorgvuldige inspanning kun jij je tafel in een mum van tijd weer mooi maken. Dus de volgende keer dat je moet opruimen na een diner bij kaarslicht met vrienden en familie, geen zorgen. Het verwijderen van kaarsvet van je eettafel is niet moeilijk als je het goed doet!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou