Extra zitplaats voor bezoek? Zo pak je dat aan!

Extra zitplaats voor bezoek? Zo pak je dat aan!

Extra zitplaats voor bezoek? Zo pak je dat aan!

Extra zitplaats voor bezoek? Zo pak je dat aan!

Het gebeurt iedereen wel eens. Je hebt familie of vrienden over de vloer en plotseling blijkt dat er niet genoeg zitplaatsen zijn voor iedereen die komt. Als dit een terugkerend probleem is, kan het een goed idee zijn om eens na te denken over uitbreiding van het zitgedeelte in je huis. Gelukkig hoef je hierbij niet meteen aan ingrijpende verbouwingen te denken. Er zijn namelijk een aantal slimme trucjes om extra zitplaatsen te creëren zonder te veel ruimte in te leveren. In dit artikel helpen wij je graag met onze tips en tricks voor extra zitplaatsen voor je vrienden en familie.

Kussens om je bestaande zitplaatsen uit te breiden

Een simpele maar doeltreffende eerste handigheid is het gebruiken van kussens. Schaf voor bijvoorbeeld je zithoek een paar extra grote kussens of vloerkussens aan. Deze leg je op de armleuningen of op de grond langs je zitbank. Een extra kussen kan soms al genoeg zijn om te zorgen voor meer zitplaatsen. Het voordeel van kussens is dat ze goed stapelbaar zijn en weinig ruimte innemen als je ze opbergt. Shop bijvoorbeeld ons Floradora kussen, deze is zowel leuk voor op de bank als voor op de grond als extra zitplaats.

Een modulaire zitbank

Wil je meer zitplaatsen realiseren maar ook de flexibiliteit behouden om de ruimte op een andere manier in te richten? Een modulaire zitbank is dan een uitstekende keuze. Dit is een bank waarbij je losse elementen kunt aan- en afkoppelen, naar wens in hoekvorm of als losstaande bank. Hierdoor kun je de bank aanpassen aan de grootte van je ruimte en het aantal gasten. Vaak zijn deze banken uitgevoerd met chaise longue elementen, wat zorgt voor extra comfort voor jouw gasten. Bij They & Me kun je eenvoudig je eigen bank op maat laten maken. Zo weet je zeker dat je genoeg plek creëert voor je gasten en een bank in huis haalt die past bij jouw smaak!

Extra zitplaats voor bezoek? Zo pak je dat aan! Extra zitplaats voor bezoek? Zo pak je dat aan!

Extra zitplaatsen met een poef

Een poef is een comfortabel zitmeubel dat gemakkelijk te verplaatsen is. Het voordeel is dat het compact is én fijn en zacht zit. Kies een poef die qua kleur en stijl goed past in je interieur en wellicht kun je hem ook nog gebruiken als salontafel of bijzettafel. Een praktische en decoratieve oplossing dus!

Stapelbare krukken of stoelen

Stapelbare krukken of stoelen zijn onmisbaar bij het creëren van extra zitplaatsen. Ze nemen weinig ruimte in beslag als je ze niet gebruikt, maar zijn toch eenvoudig erbij te pakken en neer te zetten wanneer je gasten hebt. Heb je een klein huis en wil je de krukjes of stoelen niet constant in het zicht hebben staan? Kies voor inklapbare exemplaren die je gemakkelijk opbergt in de kast. Verder kun je bij They & Me jouw favoriete eetkamerstoel samenstellen in de gewenste kleuren en materialen. Met onze 3D configurator stel je jouw eetkamerstoel eenvoudig samen!

Grote kussens op de grond

Heb je een open woonruimte met harde ondergrond, zoals een houten vloer? Probeer dan eens extra grote kussens op de grond te leggen. Niet alleen geeft dit meteen een gezellige sfeer, maar je gasten kunnen zo ook op de grond zitten. Klinkt misschien wat ongemakkelijk, maar grote kussens zitten vaak nog comfortabeler dan een gewone stoel. Maak het extra gezellig met een hoogpolig tapijt en lekkere plaids.

Wees creatief voor meer zitplaatsen

Er zijn genoeg manieren te bedenken om gemakkelijk extra zitplaatsen te creëren. Vooral de laatste tip wordt vaak vergeten, terwijl met een paar mooie kussens op de grond al vaak veel extra zitplaatsen kan worden gerealiseerd. Kortom, wees creatief en denk goed na over de keuzes die je maakt. Door het slim kiezen van de juiste meubels, kleuren en materialen creëer je eenvoudig een gezellige en functionele zitruimte. Succes met het creëren van meer zitplaats tijdens je volgende feestje!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou