Geborsteld hout: Wat is dat?

Geborsteld hout: Wat is dat?

Geborsteld hout: Wat is dat?

Geborsteld hout: Wat is dat?

Zoek je naar manieren om een rustiek gevoel te creëren in je interieur, dan is geborsteld hout wellicht een optie. Het is een trend die steeds populairder wordt, zeker onder interieurliefhebbers die van de natuur houden. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat geborsteld hout precies is en wat de voordelen zijn van geborsteld hout.

Wat is geborsteld hout?

Geborsteld hout is hout dat een bewerkingsproces heeft ondergaan waarbij de zachte delen van het hout zijn verwijderd met een borstel. Dit proces geeft het hout een ruiger, enigszins verweerd uiterlijk met een diepe structuur. Het maakt het hout ook iets donkerder en harder. Geborsteld hout is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waaronder eiken, teak en grenen. Wij verkopen alleen eikenhout.

Waarom geborsteld hout?

Geborsteld hout heeft een aantal voordelen ten opzichte van gewoon hout. Ten eerste geeft het de tafel een uniek uiterlijk met een stoere, landelijke uitstraling. Dit kan goed passen in verschillende interieurstijlen, van modern tot vintage. Bovendien is geborsteld hout duurzaam en sterk, waardoor het goed bestand is tegen beschadigingen en slijtage. Het heeft ook een hogere weerstand tegen kromtrekken en misvorming. Bij They & Me zijn wij geïnspireerd door de natuur en streven we naar een duurzame wereld. Kwaliteit, maar voor een comfortabele prijs, daar gaan wij voor! Zo geven onze tafels met geborsteld hout niet alleen een mooie rustieke en eigentijdse look aan je interieur, maar zijn ze gemaakt om jaren mee te gaan.

Onderhoud van geborsteld hout

Geborsteld hout vergt wel iets meer onderhoud dan normaal hout. Regelmatig schoonmaken met een vochtige doek en wellicht wat milde zeep wordt aanbevolen, om vuil en stof te verwijderen. Het is daarom belangrijk om morsen van water en andere vloeistoffen zoveel mogelijk te beperken.

Toepassingen van geborsteld hout

Geborsteld hout kan worden gebruikt voor verschillende soorten meubelen, zoals tafels, stoelen, banken, kasten en bedden. Het kan ook worden gebruikt voor vloeren, wandbekleding en plafondplaten. Een van de populairste toepassingen van geborsteld hout is voor tafels. Een geborstelde houten tafel voegt textuur en warmte toe aan elke kamer, terwijl het tegelijkertijd een duurzame en praktische keuze is. Door de bewerkte textuur van het geborstelde hout wordt het oppervlak van de tafel minder snel bekrast, en heeft het een mooi en trendy uiterlijk.

Tafels van geborsteld hout kunnen in verschillende afwerkingen worden geleverd, van onbehandeld tot geolied of gelakt. They & Me biedt je de keuze uit geolied en gelakt, naast dat de tafels een mooie finish krijgen, bieden de olie en lak ook een extra beschermlaagje. Zo is er minder kans op slijtage en vraagt het minder onderhoud. Bij They & Me kies je niet alleen de finish van je eiken eettafel, maar je kan bij ons heel je eettafel op maat laten maken! Kies je eigen onderstel, kleur, vorm en afmetingen en hout look. Zo kies je de tafel die perfect past in jouw interieur. Toch liever iets anders dan hout? Bij They & Me geven wij uiteraard de mogelijkheid om te kiezen voor iets anders, zoals een dekton eettafel of HPL eettafel.

Prijs van geborsteld hout

Geborsteld hout is over het algemeen iets duurder dan normaal hout. Dit komt doordat het een extra bewerkingsproces heeft ondergaan en minder voorradig is. Er zijn echter verschillende, betaalbare tafels van geborsteld hout te vinden, afhankelijk van de afmeting en afwerking.

Ga voor geborsteld hout!

Geborsteld hout is een perfecte optie voor mensen die houden van de natuurlijke uitstraling. Met de zachte nerf en de rustieke kleur zul je in je interieur een complete verandering kunnen aanbrengen. Het past in elke decorstijl. Geborsteld hout heeft vele voordelen, waaronder zijn slijtvastheid, het gemakkelijke onderhoud en de duurzaamheid. Als je op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling, kies dan voor geborsteld hout!

 

Geborsteld hout: Wat is dat? Geborsteld hout: Wat is dat?

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou