Hoe richt je een smalle woonkamer in

Hoe richt je een smalle woonkamer in?

Hoe richt je een smalle woonkamer in?

Hoe richt je een smalle woonkamer in

Een smalle woonkamer kan soms lastig zijn om in te richten. Vaak zijn er beperkte mogelijkheden en kom je al snel tot de conclusie dat de ruimte krap aanvoelt. Het is in die situatie dan ook belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte en het beste uit de kamer te halen. In dit artikel geven wij een aantal tips over hoe je het beste een smalle woonkamer kunt inrichten.

Maak gebruik van lichte kleuren

Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter en geven een gevoel van rust. Gebruik daarom lichte tinten op de muren, vloer en meubels. Dit geeft een ruimtelijk en fris effect. Verder betekent dit niet dat je de woonkamer helemaal wit moet schilderen, maar kies voor een zachte kleur die past bij jouw smaak en stijl. Als je toch wat kleur wilt toevoegen, kun je met woonaccessoires zoals kussens of schilderijen werken.

Kies voor een smalle bank

Een smalle woonkamer vraagt om een slanke bank. Een langwerpige bank die de lengte van de muur volgt kan een goede oplossing zijn. Hierdoor behoudt je loopruimte en heb je toch een comfortabele plek om te zitten. Houd bij het kiezen van een bank ook rekening met de hoogte, een laag model oogt ruimtelijker dan een hoge bank. Om het je makkelijk te maken kun je bij They & Me eenvoudig je bank op maat laten maken. Dus ook voor jouw smalle woonkamer hebben wij een bank die daarbij past.

Maak gebruik van multifunctionele meubels

Een smalle woonkamer vraagt om slimme oplossingen. Kies daarom voor meubels die multifunctioneel zijn. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel met opbergruimte of een langwerpige design sidetable waar je woonaccessoires op kwijt kunt. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken van de ruimte en heb je meer opbergmogelijkheden en plekken waar jij je woonaccessoires kwijt kan.

Verlichting

Goede verlichting kan een groot verschil maken in een smalle woonkamer. Plaats bijvoorbeeld een aantal sfeervolle lampen op verschillende plekken in de kamer. Hierdoor creëer je een gezellige sfeer en lijkt de ruimte groter. Gebruik bijvoorbeeld staande lampen, hanglampen en spotjes. Hierdoor kun je de verschillende zones in de woonkamer goed verlichten en zorg je voor een gezellige sfeer. Vergeet ook niet het daglicht te benutten door de gordijnen open te laten of te kiezen voor raambekleding die het licht wel doorlaat, maar de inkijk beperkt.

Maak gebruik van spiegels

Door het gebruik van spiegels lijkt een ruimte optisch groter. Maak bijvoorbeeld gebruik van een grote spiegel aan de wand of gebruik meerdere kleine spiegels als woonaccessoire op een plank of kast. Dit zorgt voor een ruimtelijk en speels effect. Bij They & Me hebben we multifunctionele spiegels met een plankje en haken in verschillende soorten kleuren in onze collectie.

Creëer een fijne woonkamer

Een smalle woonkamer is misschien wat lastiger in te richten, maar zeker niet onmogelijk. Het is belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte en te kiezen voor multifunctionele meubels. Daarnaast kan een lichte kleurenkeuze en goede verlichting een groot verschil maken. Door onze tips te volgen, kun je optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt en krijg je toch een gezellige woonkamer waar je graag in verblijft!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou