• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Hoe verwijder je vlekken van rode wijn uit je meubels?

Hoe verwijder je vlekken van rode wijn uit je meubels?

Hoe verwijder je vlekken van rode wijn uit je meubels?

Hoe verwijder je vlekken van rode wijn uit je meubels?

Rode wijnvlekken op meubels zijn een van de meest gevreesde problemen waar huiseigenaren mee te maken kunnen krijgen. Of je nou per ongeluk een glas rode wijn hebt gemorst of dat een van je knullige gasten de rommel heeft veroorzaakt, het verwijderen van rode wijnvlekken kan een uitdagende taak zijn. Maar dit is overigens wel op te lossen met de juiste reinigingsmethode. Hiermee kun je gemakkelijk rode wijnvlekken uit de meubels verwijderen zonder verdere schade te veroorzaken. Laten we eens kijken hoe dat moet.

Witte azijn & zuiveringszout gebruiken

Een van de meest gebruikte methode voor het verwijderen van rode wijnvlekken is witte azijn en baking soda. Om deze methode te gebruiken, meng je gelijke delen witte azijn en zuiveringszout samen tot je een dikke pasta hebt. Breng vervolgens de pasta rechtstreeks op de vlek aan en laat het ongeveer 20 minuten zitten voordat je het afveegt met een vochtige doek. De pasta zou een deel van de vlek moeten absorberen, waardoor deze gemakkelijker te verwijderen is. Herhaal dit proces totdat alle sporen van de vlek zijn verwijderd.

Afwasmiddel en water gebruiken

Een andere effectieve manier om rode wijnvlekken te verwijderen is met behulp van afwasmiddel en water. Begin met zo veel mogelijk van de vloeistof op te deppen met een schone handdoek of papier, en meng vervolgens gelijke delen afwasmiddel en water in een kom. Doop een schone doek in de oplossing en breng deze rechtstreeks aan op de bevlekte plek. Als je klaar bent, spoel je alle resten af met koud water en laat je het meubel volledig aan de lucht drogen voordat je het gebruikt.

Juiste tips en onderhoudsmiddelen

Rode wijnvlekken kunnen vervelend zijn, maar ze hoeven niet voor altijd te blijven! Met deze eenvoudige trucs kun je rode wijnvlekken in een handomdraai uit jouw meubels verwijderen zonder je geliefde items verder te beschadigen. Dus de volgende keer dat je wijn op je meubels morst, geen paniek! Pak gewoon een van onze tips erbij om die vervelende rode wijnvlekken in een mum van tijd te verwijderen! Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je meubels is het aan te raden om onderhoudsmiddelen te gebruiken. Bij They & Me hebben we verschillende onderhoudsmiddelen voor jouw meubels.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou