Hout

Wij bieden 2 verschillende afwerkingen aan bij onze houtsoorten, namelijk olie en lak. Hieronder adviseren wij voor beide afwerkingen hoe je deze het beste kan behandelen.

Olie

Je hebt bij ons een product gekocht met de afwerking olie. Olie is iets gevoeliger voor vocht en vlekken dan een gelakt product. Het is daarom belangrijk als je knoeit op dit materiaal, dat je het meteen verwijderd. Als je dit niet doet, trekt het in het tafelblad en ontstaan er vlekken. Wij adviseren om het geoliede hout een aantal keer per jaar te behandelen, afhankelijk van het gebruik. Je kan hierbij lichte krassen en vlekken er weer uitschuren en je zorgt ervoor dat het hout niet uitdroogt. Je schuurt eerst het blad licht op met een schuursponsje, waarna je de tafel schoonmaakt en je ervoor zorgt dat er geen resten meer op het product liggen. Dit opschuren doe je in de richting van de houtnerf. Vervolgens zet je het product weer opnieuw in de olie, ook weer in de richting van de houtnerf. Na dit onderhoud ziet het product er weer uit als nieuw! Via onze webshop kan je het juiste onderhoudsmiddel kopen, gebruikt nooit bijtende middelen of schoonmaakmiddelen met een schurende werking. 

Voor dagelijks onderhoud hoef je geen reinigingsmiddelen te gebruiken, je kan het blad afnemen met een licht vochtige doek en daarna droog nawrijven.

Lak

Voor dagelijks onderhoud hoef je geen reinigingsmiddelen te gebruiken, je kan het blad afnemen met een licht vochtige doek en daarna droog nawrijven. De lak bereikt pas na 2 maanden haar maximale hardheid, behandel je meubel daarom de eerste maanden met grote zorgvuldigheid. Vlekken van koffie, wijn etc. direct afnemen met (verdund) afwasmiddel en wat water. Gebruik nooit was of schoonmaakmiddel met een schurende werking.

Theyandme_eiken_noestig_olie-lak (2)

Olie

Theyandme_eiken_noestig_bianco_olie-lak (2)

Lak

Theyandme_eiken_noestig_bianco_olie-lak (2)

Olie

Theyandme_eiken_geborsteld_black_lak (2)

Geborsteld

Theyandme_eiken_noestig_olie-lak (2)

Lak

Lakkleuren