• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt?

Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt?

Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt?

Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt?

Het is belangrijk om de juiste eettafel te kiezen die past bij je huidige woonsituatie. Denk bijvoorbeeld aan de fase waarin je jonge kinderen hebt. Een geschikte eettafel moet niet alleen comfortabel en functioneel zijn, maar moet ook onderhoudsvriendelijk zijn. Houd bijvoorbeeld bij het kiezen van een eettafel rekening met het type materiaal. Het ene materiaal is namelijk beter bestand tegen beschadigingen dan het andere. In dit artikel bespreken we de verschillende materialen van onze eettafels die geschikt zijn voor een huishouden met kinderen.

Kindvriendelijk eikenhout

Eikenhout is een veel gekozen type materiaal voor eettafels vanwege de duurzaamheid en rustieke uitstraling. Het geeft je eetkamer een mooie natuurlijk uitstraling waar iedereen met plezier aan komt zitten. Een eiken eettafel kan over het algemeen prima wanneer je kinderen in huis hebt. In dit geval is het wel van belang dat de eiken eettafel goed onderhouden wordt. Eikenhouten tafels zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden, maar je moet wel voorzichtig zijn met hete pannen en natte glazen. Hout is nou eenmaal gevoelig voor onder andere warmte en vocht. Als je eikenhout overweegt, kies dan voor een tafel met een afwerking die speciaal geschikt is voor kinderen, zoals een afwerking die bestand is tegen vlekken en krassen.

Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt? Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt?

HPL

HPL is een materiaal dat steeds populair wordt voor eettafels vanwege he feit dat het heel onderhoudsvriendelijk en budgetvriendelijkheid is. HPL (High Pressure Laminate) bestaat uit lagen papier en hars die onder hoge druk en temperatuur samengeperst worden tot één solide plaat. HPL is bestand tegen hoge temperaturen, vlekken en krassen en is dus zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Het is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en vereist niet veel onderhoud. Met die reden raden wij altijd HPL aan voor de mensen die geen vlekken in hun tafel willen en zich daar geen zorgen over willen maken wanneer de kinderen aan de eettafel zitten.

Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt? Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt?

Dekton

Dekton is een relatief nieuw materiaal dat wordt gebruikt voor eettafels. Het is gemaakt van een mengsel van glas, kwarts en porselein dat onder hoge druk en temperatuur wordt samengeperst. Dekton tafels zijn zeer duurzaam en krasbestendig, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen met kinderen. Het is ook hittebestendig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hete pannen. Dekton is ook zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Dekton is zeer sterk en zwaar materiaal waardoor de kans op beschadigingen klein is. Door de stevige look op de dekton eettafel creëer je een luxe uitstraling binnen je interieur.

Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt? Kinderen aan de eettafel: welk materiaal is geschikt?

Welke eettafel kies jij?

Als je op zoek bent naar een eettafel die geschikt is voor kinderen, let dan voornamelijk op de onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal van het blad. Denk ook na over de grootte en vorm van de tafel. Een ronde eettafel kan bijvoorbeeld veiliger zijn dan een rechthoekige eettafel omdat er geen scherpe hoeken zijn waar kinderen zich aan kunnen stoten. Bij They & Me kun je eenvoudig je eigen eettafel op maat laten maken via onze 3D configurator.

HPL en dekton zijn zeer geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat ze duurzaam, krasbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn. Het belangrijkste is dat je een eettafel kiest die past bij je gezin en jouw levensstijl. Denk na over de grootte, vorm en afwerkingen van de tafel om ervoor te zorgen dat het een plek is waar jouw hele gezin graag samenkomt.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou