Tips om een kaal hoekje in huis te stijlen

Tips om een kaal hoekje in huis te stijlen

Tips om een kaal hoekje in huis te stijlen

Tips om een kaal hoekje in huis te stijlen

Een kaal hoekje in huis kan soms een doorn in het oog zijn. Het is een plek waar je niet echt raad mee weet en het trekt vaak niet echt de aandacht op een positieve manier. Je kunt het hoekje natuurlijk gewoon laten voor wat het is, maar het is veel leuker om er iets creatiefs van te maken. In dit artikel geven wij een aantal handige tips om een kaal hoekje in huis te stijlen en om te toveren tot een plek die wél graag in het oog springt.

1. Zet een plant neer!

Een plant doet altijd wonderen in huis. Het voegt een frisse, levendige sfeer toe aan elke ruimte. Een kaal hoekje is dan ook de perfecte plek om een mooie plant te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een grote, groene kamerplant als je genoeg ruimte hebt. Heb je juist weinig ruimte? Dan kun je ook kiezen voor een vetplantje of een cactus. Die zijn klein van stuk, maar maken nog steeds een groot verschil.

2. Maak gebruik van kleine meubels

Zoals we allemaal weten, kan een kaal hoekje nogal moeilijk te stijlen zijn. Soms is het gewoon te klein voor een grote kamerplant of een prachtig kunstwerk. Een slimme oplossing is dan om te kiezen voor kleine meubels, zoals een design bijzettafel, of een design fauteuil. Een leuke fauteuil met een mooi kussens erop kan er al voor zorgen dat het jouw favoriete hoekje in huis wordt waar je heerlijk op neerploft na een lange dag werken!

3. Gebruik verlichting

Verlichting is een van de meest cruciale decoratieve elementen in huis. Niet alleen doet het je huis er beter uitzien, maar het helpt ook bij het aanbrengen van sfeer. Voor een hoekje is het ideaal om te kiezen voor een staande lamp, tafellamp of wandlamp. Een lamp met een bijzonder ontwerp of een mooie lampenkap geeft het hoekje de verlichting die het verdient. Ga voor een warme en gezellige gloed voor de extra feelgood-factor.

4. Hang wat op!

Muren zijn niet alleen een handige opbergplek voor schilderijen. Je kunt ook allerlei andere dingen ophangen om een kaal hoekje te stijlen. Wat dacht je van een mooie spiegel? Spiegels zijn een van de beste decoratieve elementen om een hoekje te stijlen en de sfeer van de ruimte te verbeteren. Spiegels reflecteren licht en beelden, waardoor een kleine hoek groter lijkt. Hang verschillende spiegels in verschillende maten en vormen op en het creëert een chique en stijlvolle sfeer in het hoekje. Bovendien is het natuurlijk ook altijd handig om even te checken of je haar goed zit, voordat je de deur uit gaat 🙂

5. sidetable to the rescue

Nog een eenvoudige en leuke manier om het kale hoekje in je huis op te vullen, is het plaatsen van een design sidetable. Doordat het slanke meubel niet veel plek in beslag neemt is een sidetable geschikt voor lege hoekjes. Om je sidetable helemaal naar jouw wensen te maken kan je onze sidetables persoonlijk samenstellen. Zo heb je de keuze uit verschillende afmetingen, materialen en kleuren. En voilà, zeg gedag tegen je lege hoekje in huis en zeg hallo tegen een leuk en persoonlijk hoekje die je creëert met het toevoegen van een sidetable!

Fleur jouw kale hoekje op!

Hopelijk hebben bovenstaande tips je geholpen om van dat kale hoekje in huis een plek te maken die juist alle aandacht verdient. Wie weet inspireert het je ook om andere delen van je huis aan te pakken en te zorgen dat alles er tiptop uitziet. Vergeet niet dat het belangrijk is om je eigen smaak en stijl door te voeren, dan voel je je namelijk pas echt thuis in je eigen huis. Succes met decoreren!

 

Tips om een kaal hoekje in huis te stijlen Tips om een kaal hoekje in huis te stijlen

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit