Een frisse wind door je interieur met pastelkleuren

Een frisse wind door je interieur met pastelkleuren

Een frisse wind door je interieur met pastelkleuren

Een frisse wind door je interieur met pastelkleuren

Ben je jouw saaie interieur beu? Een beetje kleur toevoegen aan je woonruimte kan al een groot verschil maken. En wat is een betere manier om kleur toe te voegen dan pasteltinten in je interieur te verwerken? Pastelkleuren creëren een kalme en rustgevende sfeer, waardoor ze perfect passen in verschillende interieurs. Een frisse wind door je interieur kan namelijk soms net het verschil maken. Maar waar begin je dan? Door het toepassen van pastelkleuren geef jij je interieur een subtiele en vrolijke touch. In dit artikel delen we inspirerende ideeën om pastelkleuren toe te passen in je interieur.

Hoe pastelkleuren toepassen binnen je interieur?

Pastelkleuren zijn zachte, lichte en poederachtige kleuren. Met deze kleuren creëer je een warme en rustgevende sfeer in je interieur. Begin bijvoorbeeld met een pastelkleurige muur en bouw het verder uit met bijpassende woonaccessoires. Combineer pastelkleuren met zachte materialen zoals velvet of linnen voor een extra luxe uitstraling.

Pastelkleuren hoeven niet alleen toegepast te worden in een Scandinavisch, modern of minimalistisch interieur. Laat pastelkleuren terugkomen in een bohemian of vintage inrichting door gebruik te maken van kussens, planten en vazen in pastelkleuren. Hiermee creëer je een verrassende twist in een alledaags interieur. Pastelkleuren zijn overigens ook ideaal om te gebruiken in een kinderkamer. Kies voor zachte mintgroen of lichtroze en combineer dit met leuke patronen en prints. Dit zorgt voor een rustige omgeving waar je kind zich helemaal thuis zal voelen!

Combineer met verschillende kleuren

Wist je dat pastelkleuren ook een handig hulpmiddel zijn om kleuren op elkaar af te stemmen? Gebruik pastelkleuren als basis en vul dit aan met sprekende en levendige kleuren. Denk hierbij aan een pastelkleurige bank met daarbij opvallende kussens of schilderijen. Of ga voor een eettafel met pastelkleurige eetkamerstoelen. Bij They & Me kun je eenvoudig je eigen bank op maat laten maken in je favoriete pastelkleur. Daarnaast is het mogelijk om je eettafel op maat te laten maken en je eetkamerstoel samenstellen die past bij de rest van je eetkamerset. Op die manier creëer je in één klap een stijlvolle en uitnodigende ruimte die past bij jouw smaak.

Ook in kleine ruimtes kun je profiteren van het gebruik van pastelkleuren. Door het gebruik van lichte en zachte kleuren lijkt een kleine ruimte optisch groter. Kies voor pastelkleurige woonaccessoires, zoals kussens of lampen en maak van jouw kleine ruimte een rustgevende plek om te kunnen leven.

Haal de frisse look en feel in huis

Het toepassen van pastelkleuren biedt veel verschillende mogelijkheden voor verschillende soorten interieurs. Van een moderne inrichting tot een vintage stijl, pastelkleuren zorgen voor een vrolijke en rustgevende touch in huis. Vergeet niet te experimenteren en de kleuren te gebruiken waar jij je het fijnst bij voelt. Zo creëer jij jouw eigen droominterieur.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou