Tips voor het kiezen van een bijzettafel (1)

Tips voor het kiezen van de perfecte bijzettafel

Tips voor het kiezen van de perfecte bijzettafel

Tips voor het kiezen van een bijzettafel (1)

Het kiezen van een bijzettafel die past bij je interieur is niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk veel verschillende soorten bijzettafels, met elk zijn eigen stijl. Wanneer je op zoek bent naar een bijzettafel, dan is het goed om te weten wat de verschillende soorten zijn en waar je het beste op kan letten. In dit blog geven wij je een aantal tips om dat ene droomtafeltje te vinden.

Gebruik van je bijzettafel

Een bijzettafel komt in heel veel verschillende soorten en maten, maar ook met veel verschillende materialen. De meeste mensen gebruiken een bijzettafel om de ruimte op te vullen of om iets op te zetten, zoals een kop thee of een ontbijtje. Maar ook voor andere doeleinden is een bijzettafel handig. Zo kan je er bijvoorbeeld allemaal sfeervolle kaarsjes op neerzetten of je kan er een vaas met bloemen met de geschikte hoogte op zetten. Dit bespaart ruimte in je woonkamer en/of slaapkamer en zorgt voor dat beetje extra sfeer. Voordat je op zoek gaat naar een bijzettafel is het dus belangrijk dat je weet waarvoor je deze gaat gebruiken. Zo kan je bij de keuze rekening houden met het soort bijzettafel dat je zoekt, denk bijvoorbeeld aan de afmeting. Wanneer je op je lekkere bank of fauteuil zit wil je er natuurlijk wel makkelijk bij je drankje kunnen. Houd daarbij de ook rekening met hoe hoog en breed jouw bijzettafel mag zijn.

Vormen en materialen

De bijzettafel die je uiteindelijk koopt, moet goed passen in jouw interieur, houd hier dus ook rekening mee. Denk bijvoorbeeld aan de keuze van het type materiaal. Kies je bijvoorbeeld voor een houten bijzettafel of juist een bijzettafel met een HPL of dekton blad? Bekijk welke materialen en kleurcombinaties goed aansluiten bij de rest van je meubels. Datzelfde geldt voor de vorm van je bijzettafel. Wanneer je al veel rechte hoeken in de ruimte hebt kan je de strakke lijnen breken met bijzettafel met een rond of organische vorm. Daarnaast is het mogelijk om verschillende bijzettafels met elkaar te combineren. Hiermee creëer je een speels effect binnen je interieur, bijvoorbeeld met onze Concha bijzettafel.

Tot slot geven we je nog een aantal tips mee, om voor jezelf de beste bijzettafel te vinden. Zo is het handig om verschillende stalen op te vragen van kleuren en materialen, omdat je zo goed thuis kan zien of de kleur past bij jouw interieur. Stalen kan je bestellen via onze webshop. Voor hulp bij de keuze van de perfecte design bijzettafel en advies ben je welkom in onze showroom. Hier kan je onze bijzettafels met eigen ogen bewonderen en je laten inspireren.

Tips voor het kiezen van een bijzettafel Tips voor het kiezen van een bijzettafel

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou