Zo verwerk je de kleur zwart stijlvol in je interieur

Zo verwerk je de kleur zwart stijlvol in je interieur

Zo verwerk je de kleur zwart stijlvol in je interieur

Zo verwerk je de kleur zwart stijlvol in je interieur

Als we het hebben over een tijdloze kleur in je interieur dan zien we zwart vaak voorbij komen. Zwart is een stijlvolle en modieuze kleur die in veel interieurs goed past. Maar hoe verwerk je deze toegankelijke kleur stijlvol in je interieur? In dit blog geven wij je een aantal tips hoe je de kleur zwart toepast in bijvoorbeeld je woonkamer of eetkamer.

De kleur zwart op je meubels

Er zijn verschillende manieren om met zwart in een eetkamer of woonkamer te werken. Dit is afhankelijk van wat voor soort stijl je graag terug wilt zien. Als je iets eigentijds en moderns in huis wilt hebben, is het mooi om meubels met een zwarte kleur in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte eettafel op maat in combinatie met eetkamerstoelen die een lichtere tint hebben. Het is daarnaast aan te raden om meubelstukken te decoreren met zwarte woonaccessoires. Dit geldt niet alleen voor je eetkamer, maar ook voor je woonkamer. Kijk bijvoorbeeld naar een leuke zwarte design sidetable of bijzettafel en decoreer deze met wat woonaccessoires.

Zo verwerk je de kleur zwart stijlvol in je interieur Zo verwerk je de kleur zwart stijlvol in je interieur

Vermijd zwarte muren

Wanneer je gebruik wilt maken van zwarte kleuren, zorg er dan voor dat dit niet op alle facetten in huis wordt toegepast. Wanneer je met veel zwarte meubels gaat werken, kan je de muur beter niet zwart verven. In deze situatie kan je er bijvoorbeeld wel voor kiezen om andere donkere kleuren te verwerken op je muur, denk hierbij aan een donkergroene of donkerblauwe kleur. Wanneer er weinig daglicht aanwezig is, raden wij aan om je muren niet te donker te maken. Een witte muur in combinatie met zwart meubilair zorgt voor een strak maar sfeervol interieur. We kunnen wel stellen dat zwart een veelzijdige kleur is die goed samengaat met andere tinten en niet zo snel vloekt met andere kleuren.

Zorg voor warme verlichting

Naast dat er genoeg daglicht aanwezig moet zijn is het belangrijk om te kijken naar verlichting die past bij zwarte elementen in huis. Zorg bij een zwart interieur voor een warme verlichting om meer sfeer te creëren. Door het gebruik van warme verlichting creëer je een prettig gevoel van warmte in huis. Hierbij raden wij aan om voor lampen te kiezen met een natuurlijke uitstraling. Hiermee geef je de ruimte niet alleen een speelse uitstraling, maar geef je de ruimte ook nog eens een veel warmere look. Kijk hier voor jouw nieuwe lamp.

Creëer jouw droominterieur met zwart

Welke stijl je ook kiest, er zijn veel manieren om met zwart in een interieur te werken. Je kan kleine details of grote meubelstukken gebruiken, gedurfde accenten of subtiele accenten. Kies wat het beste bij jouw smaak past! Wanneer je de rest van de inrichting eenvoudig houdt, komt de zwarte kleur goed tot zijn recht. Kom je er niet helemaal uit bij het kiezen van de juiste zwarte meubels? Dan helpen wij je graag. Kom gerust langs in onze showroom voor vragen of neem contact met ons op. Wij helpen je graag bij het creëren van jouw droominterieur!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou