• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Vijf tips tegen droge lucht in huis

Vijf tips tegen droge lucht in huis

Vijf tips tegen droge lucht in huis

Vijf tips tegen droge lucht in huis

Heb je last van een droge huid, geïrriteerde ogen of ademhalingsproblemen als je thuis bent?! Dan heb je vast last van een droge lucht in huis. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen en kan zelfs schade toebrengen aan je huis en aan producten die in je woning staan. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om de luchtvochtigheidsgraad in je huis te verhogen. In dit blog geven wij je vijf tips tegen een droge lucht in huis.

Gebruik een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat de lucht in huis bevochtigt. Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers te koop, van ultrasone tot een verdampingsbevochtiger. Een ultrasone bevochtiger zet water om in nevel, terwijl een verdampingsbevochtiger gebruikmaakt van een filter om water te verdampen. Het is aan te raden om een luchtbevochtiger te kiezen die past bij de grootte van je kamer. De luchtvochtigheid in je woning is heel erg belangrijk, vooral als je een eettafel met een houten tabelblad hebt staan. Bij ons stel je eenvoudig je eettafel op maat samen.

Zet planten in huis

Planten zijn niet alleen een mooie aanvulling op je interieur, ze kunnen ook helpen om de luchtvochtigheid in huis te verhogen. Planten zoals de varen en de lepelplant zorgen voor extra vocht in de lucht. Naast het verhogen van de luchtvochtigheid hebben planten ook een positief effect op de luchtkwaliteit in huis.

Hang natte doeken op

Een simpele, maar doeltreffende manier om de luchtvochtigheid in huis te verhogen, is door natte doeken op te hangen. Door de verdamping van het water wordt de luchtvochtigheid verhoogd. Hang de doeken op een warme plek op, zoals boven de verwarming of in de badkamer.

Ventileer je huis op de juiste manier

Ventileren is belangrijk voor een gezond binnenklimaat, maar het kan er ook voor zorgen dat de luchtvochtigheid daalt. Zorg er daarom voor dat je je huis op de juiste manier ventileert. Laat bijvoorbeeld een raampje openstaan in de keuken tijdens het koken of de deur even open zodat het even kan door waaien. Zet ook na het douchen altijd een raam in de badkamer open. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een ventilatiesysteem in huis te laten installeren.

Vijf tips tegen droge lucht in huis Vijf tips tegen droge lucht in huis

Verminder het gebruik van de verwarming

In de wintermaanden is het verleidelijk om de verwarming hoog te zetten, maar een hoge temperatuur kan ook zorgen voor een droge lucht. Probeer de temperatuur in huis iets lager te houden en draag een extra trui. Door de verwarming iets lager te zetten, voorkom je dat de lucht te droog wordt.

Oplossingen voor luchtvochtigheid

Een te lage luchtvochtigheid in huis kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen en schade aan je huis. Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen om de luchtvochtigheid te verhogen. Ten eerste kun je gebruikmaken van een luchtbevochtiger die speciaal ontworpen is om de luchtvochtigheid in huis te reguleren. Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers beschikbaar, dus kies er een die past bij de grootte van je kamer. Daarnaast kunnen planten in huis helpen om de luchtvochtigheid te verhogen en hebben ze een positief effect op de luchtkwaliteit. Het ophangen van natte doeken op warme plekken in huis is een eenvoudige maar effectieve manier om de luchtvochtigheid te verhogen door verdamping.

Zorg er ook voor dat je je huis op de juiste manier ventileert, bijvoorbeeld door af en toe een raam open te zetten. Tot slot is het raadzaam om het gebruik van de verwarming te verminderen, omdat een hoge temperatuur kan leiden tot droge lucht. Door deze vijf tips toe te passen, kun je de luchtvochtigheid in je huis op een gezond niveau houden en genieten van een comfortabeler binnenklimaat.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou