Woonstijl Scandinavisch

Woonstijl: Scandinavisch

Woonstijl: Scandinavisch

Woonstijl Scandinavisch

De Scandinavische woonstijl is al enige tijd in trek binnen huishoudens. Dit interieur is vooral te herkennen aan de strakke lijnen, lichte kleuren en natuurlijke materialen. Hierdoor is het ontzettend toegankelijk. Daarnaast geeft het een rustige en minimalistische uitstraling waarbij hout duidelijk aanwezig is. Kies je voor deze populaire woonstijl? Dan kies je voor less is more!

Scandinavisch design

Het Scandinavische design in afkomstig uit Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland en Finland. Naast dat het kenmerkend is aan een minimalistische en rustige sfeer, is het ook nog eens functioneel door de kwaliteit en het comfort. De eenvoudige en vooral noodzakelijke meubels zijn geïnspireerd op de natuur. Vandaar dat de organische vormen en de materiaalsoort hout regelmatig terug te zien zijn in het Scandinavische design. Voor een Scandinavische tafel laat je jouw oog vallen op een ronde, ovale of een rechthoekige tafel. Denk bijvoorbeeld aan een eiken design salontafel. Je brengt al gauw een gezellige en warme sfeer in huis door het scandinavische design.

De lichte en eenvoudige uitstraling van het Scandinavische design is terug te zien in het kleurenpalet hieronder. Hierbij is wit de belangrijkste kleur die gecombineerd wordt met natuurlijke accenten, lichte houtsoorten en zachte kleuren. Hierdoor krijgt het zijn strakke en minimalistische look. De kleuren zijn niet alleen te combineren in meubels maar ook bij het gebruik van decoraties. Wil je met een Scandinavisch design toch wat kleur in huis halen? Ga dan voor frisse pastel kleuren in bijvoorbeeld groen, blauw of roze.

 

Woonstijl-Scandinavisch

 

Scandinavisch materiaal

Het Scandinavische materiaal is vooral gericht op de natuur. Dit zijn vooral strakke en ovale houten meubels. Dit oogt in eerste instantie misschien wat kil, maar je kunt jouw Scandinavische interieur alsnog een warme en zachte uitstraling geven door materiaal als vilt, velours of wol te gebruiken. Het gebruik van kussens en plaids verzacht de harde lijnen van de meubels. Dit matcht mooi wanneer je bijvoorbeeld een design sidetable met harde lijnen in je woonkamer hebt staan.

Jouw woonkamer een Scandinavische look geven?

Ben je enthousiast geraakt over het Scandinavische design? Bij They & Me hebben we een ruim assortiment aan design meubels die passen binnen jouw Scandinavische huisstijl. Neem gerust een kijkje in ons assortiment. Daarnaast kun jij je eigen bank of eettafel op maat laten maken en je bijpassende eetkamerstoel samenstellen. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou