10 onmisbare tips voor het stylen van je open kast

10 onmisbare tips voor het stylen van je open kast

10 onmisbare tips voor het stylen van je open kast

10 onmisbare tips voor het stylen van je open kast

Open kasten zijn niet alleen praktisch voor het opbergen van spullen, maar ook perfect om jouw persoonlijke stijl en favoriete items te presenteren. Ben je een interieur liefhebber, of simpelweg gek op organiseren? Dan is dit artikel bedoeld voor jou. Hier zijn 10 gouden tips om je open kast niet alleen opgeruimd, maar ook als een stijlvol focuspunt van je woning te laten functioneren.

Creëer balans en symmetrie

Begin met het kijken naar de beschikbare ruimte in de kast. Kijk naar de verhoudingen, voeg niet te veel kleine items toe die er verloren uit kunnen zien en probeer grote items te gebruiken om volume en interesse toe te voegen. Zorg voor een evenwichtige uitstraling door de zwaardere items aan de onderkant te plaatsen en lichtere items bovenaan.

Speel met hoogtes en dieptes

Varieer met de hoogte van objecten en positioneer ze op verschillende lagen. Boeken kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst, en je kunt de diepte van de plank gebruiken door sommige items iets meer naar voren te plaatsen dan anderen.

Textuur en materiaal

Voeg verschillende texturen en materialen toe voor een dynamische look. Denk hierbij aan hout, staal, glas, keramiek en textiel. Een vaas met mooie bloemen erin of een gehaakt mandje kan de hardheid van de stalen voorwerpen zoals onze Birdies of kaarsenhouders verzachten.

Kleurenpalet

Kies een kleurenpalet dat past bij de rest van je interieur, maar wees niet bang om met contrasten te werken. Dit kan je ruimte een frisse uitstraling geven. Houd je aan drie tot vier hoofdkleuren voor een samenhangende look. Het maken van een moodboard kan altijd helpen om vooraf te bepalen welke kleuren je wilt gaan gebruiken en goed bij elkaar passen.

Toevoegen van planten

Planten brengen leven in elke ruimte. Kies voor een paar mooie, groene planten of ga voor kleurrijke bloemen om wat natuur in je styling te brengen. Wissel af met plantenpotjes en hang een aantal planten op voor meer dynamiek.

Kunst en fotolijstjes

Kunst en foto’s kunnen een persoonlijke en warme sfeer toevoegen. Speel met verschillende formaten lijsten en oriëntaties, en vergeet niet om ruimte tussen de frames te laten voor een luchtig effect.

Decoratieve items en souvenirs

Voeg items toe die een verhaal vertellen of die je dierbaar zijn, zoals souvenirs van reizen of handgemaakte objecten. Ze geven de kast en je kamer een unieke touch en zijn daarnaast ook nog items waar je over kan vertellen als er bezoek langskomt.

Boeken en tijdschriften

Boeken en tijdschriften zijn een perfecte opvulling en tegelijkertijd interessante decorstukken. Probeert titels af te stemmen op de kleuren van je kast en maak gebruik van boeksteunen voor een geordend geheel.

Verlichting

Bij sommige kasten kun je verlichting toevoegen om je mooiste bezittingen uit te lichten. Subtiele lampen kunnen de aandacht vestigen op speciale voorwerpen en kastlagen.

Niet volproppen

Een veelgemaakte fout is het volproppen van je kast waardoor het geheel rommelig overkomt. Neem afstand en verwijder items totdat je een ruimtelijk, opgeruimd gevoel krijgt. Open kasten zijn een fantastische manier om je persoonlijkheid in je interieur te reflecteren. Met deze tips verbeter je niet alleen de stijl van je open kast, maar maak je het ook een functionele en opgeruimde ruimte.

Experimenteer en geniet van jouw persoonlijke open kast!

10 onmisbare tips voor het stylen van je open kast 10 onmisbare tips voor het stylen van je open kast

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou