5 interieur fouten die je huis rommelig maken

5 interieur fouten die je huis rommelig maken

5 interieur fouten die je huis rommelig maken

5 interieur fouten die je huis rommelig maken

Een opgeruimd huis geeft een rustgevend gevoel en draagt bij aan een goede gemoedstoestand. Soms kan het toch best lastig zijn waar je moet beginnen. Misschien heb je geprobeerd op te ruimen, maar lijkt het nog steeds rommelig en ongeorganiseerd. Het kan zijn dat je onbewust een paar interieur fouten maakt die je huis onnodig rommelig maken. In dit artikel delen we 5 veelvoorkomende interieur fouten die jouw huis rommelig maken, zodat jij deze fouten kan vermijden en kan genieten van een georganiseerd interieur.

Te veel spullen in het zicht

Een van de grootste oorzaken van rommel in huis zijn te veel spullen in het zicht. Het is verleidelijk om alles zichtbaar neer te zetten, maar dit creëert een chaotische uitstraling. Zorg ervoor dat je alleen decoratie of spullen die echt gezien mogen worden een vaste plek geeft. Berg andere spullen op in kasten of lades.

Gebrek aan opbergruimte

Geen of te weinig opbergruimte kan ook zorgen voor rommel in huis. Zorg er daarom voor dat je voldoende kasten en lades hebt om spullen in op te bergen. Gebruik ook slimme opbergoplossingen zoals manden, planken en opbergdozen om alles netjes en georganiseerd te houden. Een handige, maar leuke manier om je geliefde spullen in op te bergen, is door gebruik te maken van design sidetable, zoals de Basso van They & Me. Leg er mooie decoratie in samen met spullen die gezien mogen worden. Openkasten creëren sfeer, maar let op, zet er niet te veel spullen in. Je huis kan hier juist weer rommelig door ogen.

Slechte verlichting

Goede verlichting is essentieel om een ruimte er opgeruimd uit te laten zien. Slechte verlichting kan namelijk donkere hoeken creëren en dat kan een ruimte kleiner en ongezelliger maken. Zorg ervoor dat je voldoende lichtbronnen hebt en dat de lampen het juiste licht geven. Heb je thuis last van donkere hoeken? Dit is makkelijk opgelost met onze Trevi’ vloerlamp. Naast dat deze lamp het perfecte sfeerlicht creëert in huis wat ervoor zorgt dat je huis opgeruimd lijkt, is het ook nog eens een stijlvolle aanvulling voor de kamer!

Alles bij elkaar zoeken

Heb je moeite om bepaalde spullen terug te vinden? Dan kan dat ook tot rommel leiden. Het is daarom belangrijk om alles een vaste plek te geven. Zo weet je altijd waar je spullen kunt vinden en blijft je interieur georganiseerd.

Te veel meubels

Een te vol huis kan ervoor zorgen dat een ruimte chaotisch oogt. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor voldoende loopruimte en een goede balans tussen meubels en vrije ruimte. Kies voor meubels die bij de grootte van de kamer passen en die functioneel zijn. Vind je het lastig om meubels te vinden die in jouw woning passen? Geen probleem, want bij They & Me maken we meubels op maat, zodat jij jouw droommeubel volledig kan samenstellen. Zo is het mogelijk om je favoriete eettafel op maat te laten maken en kun je daarnaast je bijpassende eetkamerstoel samenstellen. Naast dat je het materiaal en de kleur kiest, kies je ook zelf de afmeting die perfect gaat passen in jouw huis.

Say bye bye to a messy home!

Nu je weet welke interieurfouten rommel in huis veroorzaken, kun je deze vermijden en werken aan een georganiseerd interieur. Zorg voor voldoende opbergruimte, zet alleen spullen in het zicht die gezien mogen worden en geef alles een vaste plek. Kies daarnaast voor goede verlichting en meubels die bij de grootte van de kamer passen. Volg deze tips en geniet van een georganiseerd en rommelvrij interieur!

5 interieur fouten die je huis rommelig maken 5 interieur fouten die je huis rommelig maken

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou