Design meubelen kopen de beginner's guide 0111

Design meubelen kopen: de beginner’s guide

Design meubelen kopen: de beginner’s guide

Design meubelen kopen de beginner's guide 0111

Je bent op zoek naar iets nieuws voor je interieur. Ondanks dat design meubelen populiar zijn, blijft het soms lastig om de juiste keuze te maken. Dit komt mede door het brede aanbod aan design meubelen met verschillende keuzes voor materialen, kleuren en vormen. Het is daarom belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van je design meubel. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe eettafel, bank of fauteuil, met deze informatie ben je in staat om de juiste keuze te maken voor jouw interieur. 

Bepaal je stijl

De meest voorkomende keuzes voor design meubels zijn modern, industrieel, vintage en Scandinavisch ontwerp. Bepaal welke stijl jouw favoriet is en of het past bij de rest van jouw interieur. Wil je iets moderns? Dan zijn strakke lijnen mogelijk geschikt voor jouw interieur. Of kies je juist voor ronde vormen? Wees in ieder geval niet bang om buiten de lijntjes te kleuren. Als je alleen maar moderne items bezit met strakke lijnen, dan mag je dit best doorbreken wat ronde vormen. Probeer ook verschillende materialen zoals staal, hout, dekton en/of stof te combineren als je verschillende stijlen wilt mengen. Door een moodboard op te stellen kan je bepalen welke kleuren je mooi vindt en welke materialen daar goed bij aansluiten. Vervolgens kan je de gewenste stalen bestellen om het thuis te proberen.

Design meubelen kopen: de beginner's guide Design meubelen kopen: de beginner's guide

Kwaliteit en duurzaamheid

Het kopen van duurzame design meubels is een must als je wilt dat deze jaren meegaan. Bij They & Me is duurzaamheid net zo belangrijk als het design en comfort van jouw meubel. De materialen waar we mee werken zijn circulair. Reststoffen worden gebruikt om andere voorwerpen mee te maken, zoals onderzetters en sleutelhangers. Op die manier proberen wij positieve impact te krijgen op een duurzame wereld. Houd ook rekening met het onderhoud dat nodig is om je meubels in topconditie te houden. Hiervoor kan je gebruik maken van onderhoudsmiddelen. Als je weet hoeveel tijd en energie je nodig hebt om ze schoon te maken en in goede staat te houden, kan je beter bepalen of het de investering waard is. 

Eettafel kopen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het uitzoeken van je eerste design eettafel vragen kan oproepen. Er zijn namelijk veel opties, stijlen, vormen en maten waar je uit kan kiezen. Je wilt een tafel die mooi staat in jouw huis, maar natuurlijk ook een tafel die comfortabel en functioneel is. De eerste stap bij het vinden van de juiste eettafel is het zorgvuldig opmeten van je ruimte. Meet zowel de lengte van de kamer als de breedte van de ruimte waar je van plan bent je nieuwe eettafel te plaatsen. Zorg er natuurlijk wel voor dat er genoeg ruimte is voor stoelen aan de zijkanten en aan elk uiteinde van je eettafel ;). Bij They & Me kan jij je eigen eettafel op maat laten maken. Zo kan je kiezen uit verschillende soorten afmetingen, materialen en vormen. 

Design meubelen kopen de beginner's guide Design meubelen kopen de beginner's guide

Eetkamerstoelen kopen

Het kiezen van eetkamerstoelen die passen bij de rest van de meubels in je eetkamer kan een uitdagende klus zijn. Het is daarom belangrijk om op te merken dat de eetkamerstoelen passen bij het uiterlijk van je eettafel. Houd daarnaast rekening met het aantal eetkamerstoelen dat je aan je aan je eettafel wilt plaatsen. Je wilt natuurlijk zo comfortabel mogelijk kunnen tafelen. Vervolgens kan je ervoor kiezen of je je eetkamerstoel met armleuning of eetkamerstoel zonder armleuning wilt. Om je favoriete design eetkamerstoel in huis te halen kan je bij They & Me je eigen eetkamerstoel samenstellen. Kies jouw gewenste stof of leder, of combineer beiden materialen!

Design meubelen kopen de beginner's guide Design meubelen kopen de beginner's guide

Bank kopen

Ook het kopen van je eerste design bank is geen gemakkelijke taak, hier speelt comfort en smaak ook een grote rol. Je wilt comfortabel zitten, maar ook een bank die past bij de stijl van je interieur. Daarnaast moet je rekening houden met het type materiaal en de afmeting. Om er zeker van te zijn dat je nieuwe bank past binnen je woonkamer, adviseren wij om thuis alles goed op te meten. Door tape te leggen op de plek waar de bank moet komen weet je precies of die in de ruimte past. Bepaal voor jezelf wat voor soort stijl of thema past bij jouw interieur. Bij They & Me  zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Daarnaast kan je jouw favoriete bank op maat laten maken met de gewenste stof en afmeting. 

Design meubelen kopen de beginner's guide Design meubelen kopen de beginner's guide

Salon/bijzettafel kopen

Als je op zoek bent naar flexibiliteit en afwisseling in de woonkamer, dan is een design salontafel of design bijzettafel precies wat je nodig hebt. Voordat je begint met kijken naar welk type salon- of bijzettafel je zou willen, moet je nagaan hoeveel ruimte je hebt en hoe het in de ruimte staat. Als er weinig ruimte is, zijn ovale salon- of bijzettafels een betere optie, omdat die minder ruimte innemen dan vierkante of rechthoekige. Denk daarnaast na over het doel waarvoor je de salon- of bijzettafel wilt gaan gebruiken. Ga na hoe vaak je er iets op wilt plaatsen zoals afstandsbedieningen, boeken en tijdschriften.

Design meubelen kopen de beginner's guide 02 (1) Design meubelen kopen de beginner's guide 02 (1)

Fauteuil kopen

Voor fauteuils zijn er veel verschillende soorten opties beschikbaar, denk aan de verschillende vormen een materialen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je er zo lang mogelijk en comfortabel in kan zitten. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot aankoop van je nieuwe design fauteuil adviseren wij om eerst te gaan proefzitten. Bij They & Me zijn de fauteuils volledig naar eigen wens samen te stellen. Zo kies je jouw favoriete fauteuil uit voor jouw droominterieur!

Design meubelen kopen de beginner's guide Design meubelen kopen de beginner's guide

Aan de slag

Wij hopen dat je met deze beginner’s guide goed voorbereid bent bij de aankoop van je eerste design meubelstuk. Door over bovengenoemde punten na te denken voordat je gaat winkelen, ben je in staat om de juiste selectie te maken die perfect past binnen jouw wensen. Wij wensen je veel succes met het kopen van je design meubel!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou