Laat je woonkamer groter lijken met deze meubelstukken

Laat je woonkamer groter lijken met deze meubelstukken

Laat je woonkamer groter lijken met deze meubelstukken

Laat je woonkamer groter lijken met deze meubelstukken

Heb je weleens het gevoel dat de woonkamer een beetje krap aan voelt? En zou je willen dat het allemaal wat ruimer oogt? Het enige wat je nodig hebt zijn de juiste meubelstukken om je woonkamer groter en lichter te laten lijken. Verhuizen is dus niet nodig met onderstaande tips.

Ga voor meubels met een laag profiel

Meubels met een laag profiel, zoals banken, fauteuils en tafels, kunnen jouw woonkamer groter doen lijken. Low-profile meubels zijn gestroomlijnd en hebben daarom impact op het algemene uiterlijk van de kamer zonder veel ruimte in te nemen. Vermijd omvangrijke meubels die veel ruimte innemen om zo de ruimte te behouden. Wanneer je kiest voor meubels met een laag profiel, kies dan lichtere kleuren zoals wit of beige om licht te weerkaatsen en een luchtige sfeer te creëren in de ruimte. Dit maakt het ideaal voor kleinere kamers die niet veel extra ruimte hebben om mee te werken. Bij They & Me kun je eenvoudig je eigen meubels samenstellen. Wil je een eettafel met een specifieke kleur en afmeting? Dan kun je jouw eettafel op maat laten maken via onze 3D configurator. Ook kun je jouw droombank in huis halen door je bank op maat te laten maken. Op die manier kun je gericht op zoek gaan naar meubels met een laag profiel die passen bij jouw interieur.

Kies multifunctioneel meubilair

Bij het inrichten van een ruime woonkamer zijn multifunctionele meubels een must. Niet alleen bespaart het ruimte, maar het kan ook een unieke touch geven aan je woonkamer. Multifunctioneel meubilair is ideaal voor kleine ruimtes, omdat het meerdere doelen dient. Een hocker kan bijvoorbeeld worden gebruikt als voetensteun of extra zitplaats wanneer je visite ontvangt. Daarnaast kan een uitschuifbare bijzettafel nuttig zijn om te spelen met de ruimte. Onze Tricolore bijzettafel leent zich uitstekend voor het creëren van een ruimere woonkamer. Deze design bijzettafel heeft drie verschillende lagen die je gemakkelijk kan in- en uitschuiven. Door te investeren in multifunctionele meubels ben je dus een stuk flexibeler bij het creëren van een grotere woonkamer

Maak het lichter

Een van de beste manieren om een woonkamer groter te laten lijken is door spiegels toe te voegen in de ruimte en het gebruik van licht dat in de kamer schijnt via grote ramen of dakramen. Spiegels weerkaatsen licht tegen elkaar en openen de ruimte, terwijl natuurlijk licht donkere hoeken oplicht en een gevoel van openheid in de ruimte creëert. Je kunt ook kiezen voor het gebruik van lichtere tinten verf die het licht reflecteert op de muren, om zo meer licht in de kamer te weerkaatsen, in plaats van donkere tinten te gebruiken die de kamer kleiner doen lijken. Dit komt omdat het licht wordt geabsorbeerd door de kleur die op de muur zit. Donkere kleuren zorgen ervoor dat de ruimte kleiner lijkt dan dat deze eigenlijk is als je je in de kamer bevindt. Probeer deze kleuren daarom ook te vermijden.

Jouw woonkamer ook ruimer maken?

Met deze eenvoudige tips hebben we jou hopelijk geholpen om jouw krappe woonkamer te kunnen veranderen in een open, luchtige ruimte, zonder een bank af te breken of te verhuizen. Kies voor meubels met een laag profiel en neutrale kleuren, investeer in multifunctionele voorwerpen die meerdere doelen dienen en integreer spiegels en natuurlijke verlichting in het ontwerpschema voor een helder gevoel. Met deze eenvoudige veranderingen voelt jouw woonkamer in een mum van tijd groter aan!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou