• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Een knusse zithoek creëeren doe je zo

Een knusse zithoek creëren doe je zo

Een knusse zithoek creëren doe je zo

Een knusse zithoek creëeren doe je zo

Als je de ruimte hebt en gezelligheid wilt creëren in huis, dan is een knusse zithoek echt iets voor jou! In dit blog lees je hoe je met een paar kleine aanpassingen al snel een heel andere sfeer en gezelligheid in je huis kan creëren. Zoals velen van ons vast wel weten, is de sfeer in huis heel erg belangrijk. Deze bepaalt namelijk voor een groot deel hoe wij ons voelen. Wanneer we thuiskomen van een lange dag werk willen we graag dat onze woning rust uitstraalt en dat je in een knusse omgeving zit. Wanneer je nog niet helemaal happy bent met de manier waarop jouw zithoek nu is ingericht, zijn deze tips ideaal voor jou!

Begin met de basis van je zithoek

De basis van een knusse zithoek begint met comfortabele en mooie banken en/of stoel(en). Het is daarom van essentieel belang om eerst de juiste meubels uit te kiezen. Kijk eerst naar de ruimte om te bepalen hoeveel en welke meubels je daar kan plaatsen. Is je ruimte te klein voor een bank? Kies dan voor een lekkere design fauteuil! Toch liever een hoekbank? Je kan je bank op maat samenstellen bij ons.

Kijk daarnaast ook naar het kleurgebruik van je zithoek. Donkere tinten zijn niet aan te bevelen, omdat ze de kamer kleiner en krapper doen aanvoelen. Wil je een warme, ontspannen sfeer creëren? Kies dan voor lichte kleuren, zoals pasteltinten.

Een knusse zithoek creëeren doe je zo Een knusse zithoek creëeren doe je zo

Voeg wat kussens, plaids en verlichting toe om het geheel knusser te maken

Zodra je jouw meubelstukken en het kleurenschema van de zithoek hebt gekozen, is het tijd om je te richten op enkele andere details die je kunnen helpen die gezellige uitstraling en sfeer te creëren die je zoekt. Leg bijvoorbeeld donzige kussens en zachte plaids op je bank om hem uitnodigender te maken. Je kan ook wat kaarsjes, hanglampen of staande lampen toevoegen om voor voldoende licht te zorgen. Van staande lampen tot hanglampen, en van wandlampen tot tafellampen, er zijn genoeg mogelijkheden. Kies vooral wat past bij jouw interieur.

Een knusse zithoek creëeren doe je zo Een knusse zithoek creëeren doe je zo

Een leuk vloerkleed maakt ook veel verschil!

Een andere manier om je zithoek knusser te laten voelen, is door een vloerkleed op de grond te leggen. Dit kan van alles zijn, van kleine geometrische patronen tot neutrale effen kleuren. Zorg ervoor dat je vloerkleed groot genoeg is om het geheel op te vullen, zodat de zithoek er niet bloot uitziet. Een vloerkleed kan het geheel ook net even wat meer uitstraling en sfeer geven!

Een knusse zithoek creëeren doe je zo Een knusse zithoek creëeren doe je zo

Tot slot kun je nog accessoires toevoegen

Gebruik een paar leuke accessoires in je zithoek, om deze extra knusser te maken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van woonaccessoires om op je design bijzettafel te zetten of een mooi kunstwerk en wat planten om een knus gevoel te krijgen. Daarnaast zijn er ook verschillende woonaccessoires die je leuk kan plaatsen in de hoekjes van je zithoek. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, vazen of poefs. Met een paar leuke accessoires op verschillende plekjes in je interieur is je zithoek helemaal af!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou