Tips voor het kiezen van een kleurschema voor je woonkamer

Tips voor het kiezen van een kleurschema voor je woonkamer

Tips voor het kiezen van een kleurschema voor je woonkamer

Tips voor het kiezen van een kleurschema voor je woonkamer

Je woonkamer is waarschijnlijk een van de meest gebruikte ruimtes in je huis. Het is daarom belangrijk om er zorg voor te dragen dat deze ruimte er leuk uitziet en praktisch is ingericht. Uitstraling en sfeer zijn daarbij ook belangrijk. De juiste kleuren kunnen je helpen bij het creëren van de perfecte ruimte. Maar als je niet weet waar je moet beginnen, kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken voor de kleuren. In dit artikel geven we je wat tips over hoe je een kleurschema voor jouw woonkamer kan selecteren.

Basiskleuren

Kies eerst twee of drie basiskleuren. Als je begint met de keuze van twee of drie basiskleuren, dan creëer je een palet dat je verder kan gebruiken om verschillende accentkleuren aan toe te voegen. Kies twee of drie basis kleuren die bij elkaar passen; zoals blauw, grijs en wit. Kies ook verschillende tinten van dezelfde basiskleur om interessante contrasterende effecten te creëren; bijvoorbeeld lichtblauw, donkerblauw en aqua-blauw.

Vervolgens is het tijd om accentkleuren toe te voegen aan je basiskleurenpallet. Accentkleuren worden vaak gebruikt als highlights in het interieurontwerp en worden gekozen om interessante visuele effecten in de ruimte te creëren. Zo kan je ervoor kiezen om de accentkleuren naar voren te laten komen op je design bijzettafel of design salontafel. Bepaal welke accentkleur(en) bij jou basiskleuren passen. Kies warme accentkleuren als je warmere basiskleuren zoals rood, oranje of geel hebt gekozen; of ga voor koelere accentkleuren als je hebt gekozen voor een koeler basiskleurschema’s zoals blauw, groen of paars hebt gekozen.

Maak je woonkamer compleet

Ten slotte moet je ervoor zorgen dat alle elementen in de woonkamer op elkaar aangesloten zijn door liefde aan details te besteden. Verf alle muren in één basis kleur (of combineer verschillende tinten) en voeg dan woonaccessoires toe die matchen met de basiskleur of passend zijn met één (of meerdere) van de accentkleuren die je hebt geselecteerd. Denk hierbij aan de bankstoffering, plaids en andere textielaccessoires, maar ook aan decoratieve items zoals kandelaren, ornamentjes en bijvoorbeeld onze Birdies

Hulp nodig?

Eindigen met stijl! Vergeet niet om goed op details te blijven letten bij het samenhangende element dat alles verbindt. Dit helpt om echt impactvol resultaat te behalen. Heb jij je woonkamerschema samengesteld met behulp van onze tips, maar kom je er nog niet helemaal uit? Dan helpen wij je graag bij het kiezen van de juiste kleuren voor je woonkamer.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur