Alles wat je moet weten voordat je een rechthoekige eettafel koopt

Alles wat je moet weten voordat je een rechthoekige eettafel koopt

Alles wat je moet weten voordat je een rechthoekige eettafel koopt

Alles wat je moet weten voordat je een rechthoekige eettafel koopt

Een eettafel is vaak het middelpunt van elk huis, zowel esthetisch als functioneel. Als je moet beslissen welk type eettafel je gaat kopen, zijn er veel opties binnen materiaal, vormen en afmetingen. Een populaire keuze die we in veel huishoudens tegenkomen is de rechthoekige eettafel. Deze vorm biedt verschillende voordelen aan voor wie een open, luchtige ruimte wil creëren met veel zitruimte. In deze blogpost bespreken we de verschillende tips waarmee je rekening kan houden bij het kopen van een rechthoekige eettafel.

Meet de ruimte zorgvuldig op

De eerste stap bij het kiezen van je nieuwe rechthoekige eettafel is het zorgvuldig opmeten van de ruimte. Je moet zowel de lengte als de breedte meten van de ruimte waar je van plan bent je nieuwe eettafel te plaatsen. Dit kan je helpen bij het kiezen van de juiste afmeting die perfect in de ruimte past. Dit zorgt ervoor dat de eettafel niet te groot of te klein is voor jouw behoeften.

Kies een materiaal dat past bij jouw stijl

Vervolgens ga je overwegen welk soort materiaal je wenst voor je nieuwe rechthoekige eettafel. Er zijn veel materialen beschikbaar voor tafels zoals hout, dekton en HPL. Kies er een die past bij je algemene stijlvoorkeur en die het bestaande decor in je huis aanvult. Kies je voor een eiken eettafel? Dan creëer je hier een ontspannen en natuurlijke sfeer mee. Voor een strak uiterlijk kies je bijvoorbeeld voor een HPL eettafel. Dit materiaal is zeer slijtvast, stootvast, temperatuurbestending en makkelijk te onderhouden. Ga je voor een meer chique look? Kies dan voor een dekton eettafel.

Denk na over zitmogelijkheden

Bij het kiezen van een rechthoekige eettafel is het belangrijk om na te denken over hoeveel mensen er tegelijk aan kunnen zitten. Kijk bij het uitzoeken van je nieuw eetafel daarom goed naar het onderstel. Staan de poten verder naar binnen? Hou er dan rekening mee dat er minder stoelen aan de lange zijdes van de eettafel neergezet kunnen worden. Het is daarnaast belangrijk om te bedenken of je eetkamerstoelen goed passen bij jouw nieuwe rechthoekige eettafel. Om het je makkelijk te maken kan je eenvoudig je eetkamerstoel samenstellen via onze 3D configurator.

Haal je favoriete rechthoekige eettafel in huis

Een rechthoekige eettafel kopen voor in je huis kan een spannende maar leuke ervaring zijn! Door rekening te houden met deze tips voordat je een definitieve beslissing neemt over welke tafel voor jou geschikt is, hopen we dat dit proces gemakkelijker en vlotter verloopt voor alle huiseigenaren die op zoek zijn naar hun perfecte vorm eettafel! Of het nu gaat om afmetingen, materiaaloverwegingen of zitplaatsen, met deze tips heb je de kennis die je hopelijk gaat helpen bij het kiezen van je rechthoekige eettafel! Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou