Huiseigenaren die een ontspannen sfeer in huis willen creëren

Huiseigenaren die een ontspannen sfeer in huis willen creëren

Huiseigenaren die een ontspannen sfeer in huis willen creëren

Huiseigenaren die een ontspannen sfeer in huis willen creëren

Het creëren van een ontspannen sfeer in huis is belangrijk voor je fysieke en emotionele welzijn. Het is tenslotte de plek waar je tot rust komt na een lange dag op het werk of op school. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis een oase van rust is? In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het creëren van een ontspannen sfeer in huis. Lees verder voor enkele tips om een rustige sfeer in je leefruimte te creëren.

Begin met rommelbeheersing

Rommel kan overweldigend zijn en het moeilijk maken om je te concentreren of te ontspannen. Wanneer je in een rommelige omgeving leeft, kan dat onrust met zich meebrengen en de ontspanning wegnemen. Begin dus met het opruimen van je huis. Trek elke week wat tijd uit om door elke kamer te gaan en spullen weg te doen die niet langer nodig zijn of gebruikt worden. Wees niet bang om dingen die je niet meer nodig hebt te doneren en/of te verkopen. Zo creëer je meer ruimte en wordt het gemakkelijker om het huis georganiseerd te houden.

Kies voor natuurlijke materialen

Kies meubels, decoratie en stoffen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout, katoen, wol, linnen, etc. Dit soort materialen hebben vaak rustgevende eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een eiken eettafel in je eetkamer of een eiken design bijzettafel in je woonkamer. Probeer wat planten in huis te zetten, planten staan namelijk bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten en hun rustgevende effect op de omgeving. Als je geen groene vingers hebt, overweeg dan te investeren in een onderhoudsarme plant zoals vetplanten of cactussen.

Vind je perfecte Zen-plek

Creëer een plek waar je kan ontspannen zonder afleiding of onderbreking, een plek waar je een paar minuten (of uren) van je dag voor jezelf kan nemen. Dat kan een terras of balkon zijn, maar ook een gezellig hoekje in de woonkamer met comfortabele eetkamerstoelen en zachte verlichting. Zorg ervoor dat deze plek vrij is van rommel, zodat je er echt kan ontspannen. Bij They & Me kan je jouw eigen zitmeubelen op maat laten maken. Denk bijvoorbeeld aan je eigen eetkamerstoel samenstellen of je bank op maat laten maken. Zo weet je zeker dat het perfecte zitmeubel voor je Zen-plek kan krijgen die ook nog een past bij je interieur!

Haal de ontspanning in huis

Een sfeer van vrede en rust creëren in je huis kan al snel met de bovengenoemde tips. Met deze eenvoudige tips kun je jouw leefruimte veranderen in een oase van rust die het stressniveau omlaag brengt en je de hele dag een gevoel van comfort geeft. Begin dus vandaag nog met opruimen, investeer indien mogelijk in natuurlijke materialen, zet wat planten in huis en creëer je eigen zen-plek. Time to relax…

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur