• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Dit zijn de woontrends van 2022

Dit zijn de woontrends van 2022

Dit zijn de woontrends van 2022

Dit zijn de woontrends van 2022

De de woonwereld staat niet stil. Elk jaar zijn er weer nieuwe interieur en woontrends waar jij je oog op kunt laten vallen. Of je nu op zoek bent naar nieuwe stoelen, accessoires of gewoon een update van je woonstijl, deze trends zullen je zeker inspireren. Benieuwd naar de woontrends van 2022? Om je te inspireren hebben wij de woontrends van 2022 op een rijtje gezet. We richten ons hierbij voornamelijk op de thema’s kleuren, vormen en materialen.

Organische vormen

We blijven niet alleen maar hangen in rechthoekige en ronde tafels. Wat we steeds vaker terug zien komen zijn de organische vormen bij bijvoorbeeld je salontafel of eettafel. Dit worden ook wel natuurlijke vormen genoemd. De vorm van een organische tafel is te vergelijken met een waterdruppel. Deze vloeiende vorm doorbreekt de strakke lijnen en wordt vaak gezien geassocieerd met natuur. Bij They & Me zijn we fan van deze nieuwe trend. We hebben daarom ook een organische salontafel in de collectie voor een stijlvol 2022. 

Kleurentrends

Kleuren spelen een belangrijke rol bij de stijl van je interieur. Ook natuur komt hier weer terug. De kleuren van het buitenleven zoals Olive Spring die symbool staat voor het welzijn van de natuur. Daarnaast Bright Skies een kleur die erg in trend is in 2022. Deze luchtige lichtblauwe tint staat voor een nieuw begin en weerspiegeld de blauwe lucht.

Wabi Sabi (Japandi)

Het klinkt misschien een beetje als een gekke combinatie maar Japandi is een combinatie van een Japanse en Scandinavische woonstijl. Deze combinatie zorgt voor een rustige en eenvoudige stijl in je interieur. De materialen hout en steen komen voor terug in deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan kleinmeubelen als een eiken design salontafel of een leuke ronde houten bijzettafel waarmee je de Japandi woonstijl naar je hand kunt zetten.

Retro 70’s

Retro en vintage stijlen maken een grote comeback in 2022. Mensen zoeken naar unieke stukken die karakter en geschiedenis toevoegen aan hun interieur. Denk aan meubels uit de jaren ’50 en ’60, kleurrijke accessoires en vintage verlichting.

Waar te Vinden:

  • Bezoek kringloopwinkels en vintage markten.
  • Zoek online naar tweedehands meubels.
  • Hergebruik oude meubels door ze op te knappen.

Urban 90’s

De stijl van neonkleuren uit de 90’s blijven in onze ogen tijdloos. Maar we zien deze stijl in 2022 vaker terugkomen. Door vrolijke kleuren en traditionele vormen met elkaar te combineren creëer je een eigentijdse uitstraling in je woonruimte!

Natuurlijke materialen

Mensen zijn zich steeds meer bewust van duurzaamheid. Dat zien we ook terug in de toename van duurzame en organische materialen. Elementen als organische vormen zien we hier voornamelijk in terug. Bekijk de leuke organische salontafel van They & Me in de collectie en haal de natuurlijke hoogwaardige materialen in huis. Voor onze eettafels maken we gebruik van verschillende soorten materialen die lang meegaan. Denk daarbij aan een dekton eettafel, HPL eettafel en eiken eettafel. Kies je favoriete materialen en stel je meubels volledig zelf samen!

Ronde vormen

Naast dat de organische vormen zijn de ronde vormen in trend. Ronde vormen zijn goed te combineren met organische vormen en geven een veilig, vertrouwd en vriendelijke look aan je interieur. De ronde vormen kun je niet alleen terug laten komen in je meubels, maar ook in je decoratie.

Blijven inspireren?

Of je nu je hele interieur wilt vernieuwen of gewoon een paar updates wilt aanbrengen, de woontrends van 2022 bieden volop inspiratie. Van duurzaamheid en multifunctionaliteit tot retro stijlen en technologische integratie, er is voor ieder wat wils.

Wil jij je na het lezen van dit blog nog verder inspireren op het gebied van woontrends en interieur? Kom dan langs in onze showroom of neem gerust contact met ons op. Bij They & Me geven wij je graag advies op het gebied van interieur. Zo weet je precies welke woonstijl past bij de smaak van jouw interieur. 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou