Eetkamerstoelen kopen: waar moet je op letten?

Eetkamerstoelen kopen: waar moet je op letten?

Eetkamerstoelen kopen: waar moet je op letten?

Eetkamerstoelen kopen: waar moet je op letten?

Je bent van plan om eetkamerstoelen te gaan kopen. Waar let je dan precies op? Er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij de aankoop van je nieuwe eetkamerstoelen. In dit artikel vertellen wij jou waar je op letten zodat je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren aan jouw stijlvolle eetkamerstoelen die passen bij jouw interieur.

De eettafel

Houd allereerst rekening met de afmetingen van je eettafel en en eetkamerstoelen. Dit bepaald namelijk het aantal stoelen dat je aan je eettafel kunt plaatsen. Wij raden aan om een ruimte van 10 á 15 cm te houden tussen de stoelen die je aan je eettafel wilt plaatsen. Let er op dat de eetkamerstoelen met armleuning iets breder kunnen uitvallen dan eetkamerstoelen zonder armleuning. Na het meten weet je precies welke eetkamerstoelen je kunt kopen die passen bij je eettafel. Om het je makkelijker te maken kun je bij They & Me eenvoudig je eigen eettafel op maat laten maken met onze 3D configurator. 

Comfortabele zithouding

Om er zeker van te zijn dat jij en je tafelgasten comfortabel zitten is het belangrijk om te letten op een aantal aandachtspunten. Wanneer je beiden voeten op de grond zet en je knieschijven zich op hoogte van het zitgedeelte van de eetkamerstoel bevinden, heb je een perfecte zithouding van 90 graden. Hiernaast is het kiezen voor design eetkamerstoelen ook een verstandige overweging. Design meubels bieden namelijk een hoog zitcomfort door het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen. Hierdoor heb je naast comfort ook nog eens het voordeel dat je ervan verzekerd bent dat je er jaren plezier van gaat beleven. 

Met of zonder armleuning?

Bij het kiezen van jouw eetkamer stoel is het van belang dat je nadenkt over de armleuningen. Bij They & Me hebben we verschillende design eetkamerstoelen met armleuning en zonder armleuning. Kies je voor een eetkamerstoel in een uitvoering met armleuning? Houd er dan rekening mee dat de eetkamerstoel hoger wordt, waardoor deze mogelijk niet meer onder de eettafel past. Om het je makkelijk te maken kun je bij ons je eigen eetkamerstoel samenstellen. Dan zorgen wij ervoor dat jouw gewenste eetkamerstoel bij jou in de eetkamer komt te staan!

Materiaal

Ga ook na uit welk materiaal jij het liefst wilt dat je nieuwe eetkamerstoelen uit bestaan. Ga jij voor een eetkamerstoel met een stalen frame wat je stabiliteit biedt, of voor een kuipje wat bestaat uit comfortabel schuim? Ook is het belangrijk om na te denken over de bekleding van de stoelen. Leren bekleding is namelijk erg praktisch, doordat je gemakkelijk een natte doek erover heen kan halen als je geknoeid hebt. Een stoffen bekleding creëert juist een warme en uitnodigende sfeer en biedt ruime kiezen in stofsoorten. Bekijk dus vooraf eerst even de voor- en nadelen van de materiaalsoorten.

Stijl van interieur

Natuurlijk wil je dat jouw nieuwe eetkamerstoelen aansluiten bij de stijl van je interieur. Houd dus jouw woonstijl in het achterhoofd wanneer je eetkamerstoelen gaat kopen. Bekijk de verschillende woonstijlen om op de hoogte te blijven van de juiste combinaties.

De eetkamerstoel die bij jou past

Met deze 5 handige tips is het uitkiezen van je nieuwe eetkamerstoelen een stuk makkelijker. Kijk of de eetkamerstoelen passen bij je eettafel, of ze comfort bieden, welk materiaal bij jou past en of zematchten bij de stijl van jouw inrichting.

Heb je hulp nodig bij de keuze van je nieuwe eetkamerstoelen? Dan helpen wij je graag. Neem gerust contact met ons op voor vragen of kom langs bij ons in de showroom.

Eetkamerstoelen kopen: waar moet je op letten? Eetkamerstoelen kopen: waar moet je op letten?

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit