Eetkamerstoelen kopen waar moet je op letten?

Eetkamerstoelen kopen: waar moet je op letten?

Eetkamerstoelen kopen: waar moet je op letten?

Eetkamerstoelen kopen waar moet je op letten?

Je bent van plan om eetkamerstoelen te gaan kopen. Waar let je dan precies op? Er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij de aankoop van je nieuwe eetkamerstoelen. In dit blog vertellen wij je waar je op letten zodat je heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren aan jouw stijlvolle eetkamerstoelen die passen bij jouw interieur.

De eettafel

Houd allereerst rekening met de afmetingen van je eettafel en en eetkamerstoelen. Dit bepaald namelijk het aantal stoelen dat je aan je eettafel kunt plaatsen. Wij raden aan om een ruimte van 10 á 15 cm te houden tussen de stoelen die je aan je eettafel wilt plaatsen. Let er op dat de eetkamerstoelen met armleuning iets breder kunnen uitvallen dan eetkamerstoelen zonder armleuning. Na het meten weet je precies welke eetkamerstoelen je kunt kopen die passen bij je eettafel.

Comfortabele zithouding

Om er zeker van te zijn dat jij en je tafelgasten comfortabel zitten is het belangrijk om te letten op een aantal aandachtspunten. Wanneer je beiden voeten op de grond zet en je knieschijven zich op hoogte van het zitgedeelte van de eetkamerstoel bevinden, heb je een perfecte zithouding van 90 graden.

Met of zonder armleuning?

Bij het kiezen van jouw eetkamer stoel is het van belang dat je nadenkt over de armleuningen. Bij They & Me hebben we verschillende design eetkamerstoelen met armleuning en zonder armleuning. Kies je voor een eetkamerstoel in een uitvoering met armleuning? Houd er dan rekening mee dat de eetkamerstoel hoger wordt, waardoor deze mogelijk niet meer onder de eettafel past. Om het je makkelijk te maken kun je bij ons je eigen eetkamerstoel samenstellen. Dan zorgen wij ervoor dat jouw gewenste eetkamerstoel bij jou in de eetkamer komt te staan!

Materiaal

Ga ook na wat het materiaalsoort van je eetkamerstoel wordt. Denk bijvoorbeeld aan een houten of metalen eetkamerstoel. Voor een stoffen eetkamerstoel ga je voor een mooie look, maar dat is niet altijd even praktisch wanneer je kinderen in huis hebt. In dat geval zijn kunststof eetkamerstoelen meer geschikt. Deze worden namelijk minder snel vies. Bekijk dus vooraf eerst even de voor- en nadelen van de materiaalsoorten.

Stijl van interieur

Natuurlijk wil je dat jouw nieuwe eetkamerstoelen aansluiten bij de stijl van je interieur. Houd dus jouw woonstijl in het achterhoofd wanneer je eetkamerstoelen gaat kopen. Bekijk de verschillende woonstijlen om op de hoogte te blijven van de juiste combinaties. Heb je hulp nodig bij de keuze van je nieuwe eetkamerstoelen? Dan helpen wij je graag. Neem gerust contact met ons op voor vragen.

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur