• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
De keuze tussen draaibare en niet-draaibare onderstellen voor eetkamerstoelen

Draaibaar of vast? De keuze tussen een draaibaar en vast onderstel voor eetkamerstoelen

Draaibaar of vast? De keuze tussen een draaibaar en vast onderstel voor eetkamerstoelen

De keuze tussen draaibare en niet-draaibare onderstellen voor eetkamerstoelen

Het kiezen van de perfecte eetkamerstoel kan soms een uitdaging zijn. Vooral wanneer je te maken krijgt met zoveel verschillende stijlen en modellen. Eén van die keuzes is of je voorkeur uitgaat naar een draaibaar of een vast onderstel. In dit artikel zullen we de voor- en nadelen van zowel draaibare als vaste onderstellen bespreken en je een aantal tips geven om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor je nieuwe eetkamerstoel.

Ruimte en functionaliteit

Het eerste aspect dat je moet overwegen bij de keuze tussen een eetkamerstoel met een draaibaar of vast onderstel, is de ruimte en functionaliteit van je eetkamer. Een eetkamerstoel met een draaibaar onderstel kan ruimtebesparend zijn, je kunt de stoel gemakkelijk naar de eettafel draaien zonder dat je de eetkamerstoel hoeft te verschuiven. Hierdoor wordt het makkelijker om te bewegen van links naar rechts tijdens het dineren. Bovendien voorkomt het ook schade aan de vloer door veelvuldig schuiven met de stoelen.

Comfort en ergonomie

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is het comfort en de ergonomie. In hoeverre is de stoel ontworpen voor jouw lichaam om zo comfortabel mogelijk te zitten? Een draaibare stoel heeft dus meer voordelen in het bewegen dan dat een eetkamerstoel zonder draai functie heeft. Bijvoorbeeld: de stoel kun je naar eigen wens draaien naar een andere positie. Hierdoor kun je makkelijker bewegen met het opstaan van de stoel, een draaibare stoel is in dit soort situaties een stuk comfortabeler dan een niet-draaibare stoel.

Esthetiek en design

Bij het kiezen van een eetkamerstoel speelt het uiterlijk ook een belangrijke rol. Bij eetkamerstoelen is het aanbod in materiaal en kleur oneindig. Bij They & Me kun je eenvoudig je eigen eetkamerstoel samenstellen met verschillende soorten kleuren in stof en leer. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je statief onderstel draaibaar of vast te laten maken. Houd bij het design van je eetkamerstoel rekening met de stijl van de rest van je interieur. Door de materialen en kleuren te kiezen die passen bij de rest van je meubels weet je zeker dat je de perfecte eetkamerstoel in huis haalt. Op zoek naar een geschikte eettafel in combinatie met nieuwe eetkamerstoelen? Bij They & Me kun je eenvoudig je bijpassende eettafel op maat maken.

Veiligheid en stabiliteit

Veiligheid en stabiliteit zijn twee belangrijke factoren bij het kiezen van een eetkamerstoel. Vooral als er kinderen of ouderen thuis wonen. Eetkamerstoelen met een draaibaar of vast onderstel bieden meestal een hogere mate van stabiliteit. Door het draaibare statief zijn de eetkamerstoelen minder gemakkelijk te kantelen of kunnen ze minder snel omvallen. Echter, kan dit ook een nadeel zijn als er jonge kinderen aanwezig zijn, omdat ze mogelijk eerder met draaibare stoelen willen spelen en zo onbedoeld ongelukken kunnen veroorzaken.

Onderhoud en duurzaamheid

Bij het kiezen van een eetkamerstoel houd je niet alleen rekening met design en comfort, maar ook met onderhoud en duurzaamheid van de eetkamerstoel. Draaibare stoelen kunnen iets meer onderhoud vereisen vanwege het draaimechanisme dat mogelijk af en toe gesmeerd of gerepareerd moet worden. Daarentegen hebben stoelen met een vast onderstel vaak minder bewegende onderdelen en zijn ze over het algemeen wat duurzamer.

Kiezen voor een draaibare of niet draaibare eetkamerstoel?

Bij het kiezen tussen eetkamerstoelen met een draaibaar of vast onderstel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten, zoals ruimte, comfort, esthetiek, veiligheid en duurzaamheid. Hoewel draaibare stoelen enkele voordelen bieden, zoals ruimtebesparing en betere ergonomie, kunnen stoelen met een vast onderstel beter passen bij sommige interieurstijlen en langer meegaan. Uiteindelijk komt het neer op jouw persoonlijke voorkeur, levensstijl en jouw gezinssamenstelling bij het maken van deze keuze!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou