Hoe kies ik de perfecte salontafel?

Hoe kies ik de perfecte salontafel?

Hoe kies ik de perfecte salontafel?

Hoe kies ik de perfecte salontafel?

Heb je dat nu ook zo vaak? Dat je lekker op je bank zit te genieten van een kop koffie, maar dat je de koffie nog te heet is om te drinken? Zit je daar dan maar te wachten met die mok in je handen en hebt je geen plek om ‘m ergens neer te zetten? Dan is een salontafel hoogstwaarschijnlijk wel iets voor jou! Maar welke salontafel is nu jouw perfecte salontafel? We hebben een aantal zaken uiteengezet waar je op moet letten bij de salontafel die past bij je interieur.

Het formaat van de salontafel

Het formaat van een geschikte design salontafel hangt af van een aantal zaken; namelijk de ruimte die je ter beschikking hebt, en de functie die je er voor voor ogen hebt. Klinkt allemaal vrij logisch, maar besef je goed dat een te grote salontafel een ruimte helemaal kan gaan domineren. Dus wanneer je met een kleinere ruimte werkt of niet van plan bent om veel spullen op je salontafel te plaatsen, dan kun je voor alle zekerheid beter op een wat kleinere salontafel inzetten. Een kleine salontafel heeft als bonus dat deze een kleine ruimte optisch groter doet lijken. In de regel is het zo dat een salontafel ongeveer een derde tot de helft van de lengte van je bank moet/mag beslaan.

Verder is het belangrijk om bewust te blijven van de ruimte tussen je salontafel en de bank. Houdt ongeveer 45 cm tussen de twee om een goede balans te houden tussen bewegingsvrijheid en de bereikbaarheid van je inmiddels afgekoelde koffie.

De hoogte van de salontafel

Hier is vooral de functionaliteit van je koffieplateau belangrijk. Over het algemeen is de meest gangbare hoogte van een salontafel net zo hoog als het zitvlak van je bank, maar mocht je onder die mensen vallen die graag op de bank eten of soms ook werken; laat dan je salontafel iets hoger uitsteken. Kan een ontzettende hoop rugklachten schelen! Ga eens op de bank zitten, en meet eens uit welke hoogte tussen de 30 en 50 cm het meest geschikt voor je aanvoelt. Noteer dit getal en neem ‘m mee tijdens het shoppen!

Welke vorm salontafel is geschikt voor mijn bank?

Heb je een langwerpige, rechte bank of hoekbank? Kies dan voor een rechthoekige salontafel. Mocht rechthoekig je toch iets te recht-toe-recht-aan wezen, dan kun je ook een ovale salontafel overwegen om net dat extra beetje speelsheid in de kamer te brengen. Voor diegenen die hun Netflix nuttigen op een U-bank raden wij een ronde of vierkante salontafel aan. Dit omdat de symmetrie van een U-bank mooi geaccentueerd wordt door deze evenwichtige vormen. Voor gezinnen met jonge kinderen is het aan te raden om in de ronde of ovale richting te denken; gezien hun gebrek aan hoeken.

Welke stijl salontafel past in mijn interieur?

Geen idee! We zijn nog nooit bij je thuis uitgenodigd. Is dat omdat je nog geen salontafel hebt? Geintjes terzijde; jij weet als geen ander welke stijl jij in huis hebt. Wat we wel mee kunnen geven is dat er drie materialen vaak gebruikt worden in salontafels: hout, metaal en glas. Een eiken design salontafel heeft een rustieke uitstraling en is makkelijk in het onderhoud. Dus als jouw woonkamer op zijn Zwitsers, warm en landelijk is ingericht, is hout de richting om in te denken. Metaal is minstens zo makkelijk te onderhouden, is een een breed scala aan kleuren beschikbaar en staat leuk in moderne, industriële interieurs. Kijk gerust tussen onze collectie en kies een mooie salontafel uit!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit