Welke eettafel past bij een visgraat vloer?

Welke eettafel past bij een visgraat vloer?

Welke eettafel past bij een visgraat vloer?

Welke eettafel past bij een visgraat vloer?

De visgraat vloer is langere tijd in trend bij menig interieurs. Voor ons een reden om hier eens goed naar te kijken bij het combineren van je eettafel met een visgraat vloer. Want een dergelijk eye-catching vloerpatroontje is iets om omheen te bouwen. Te beginnen met je eethoek. Wat voor eettafel er bij een visgraat vloer past, daar zullen we nu over mee denken.

Tal van mogelijkheden

Het voordeel van een visgraat vloer is dat het bepaalde speelsheid aan je ruimte geeft met het tijdloze patroon. Die speelsheid geeft je vervolgens een hoop creatieve vrijheid met andere meubels, gezien niets echt buiten de boot kan vallen. Qua vorm kun je daarom alle kanten op. Een vierkante, rechthoekige, ovale of design ronde eettafel; bij een visgraat vloer kun je niet verkeerd gaan.

Wel is het zo dat je goed op het kleurpalet zal moeten letten. Toen visgraat vloeren een kleine halve eeuw geleden voor het laatst in de mode waren, werden ze vaak goed in de olie gehouden waardoor ze erg donker uitvielen dan de variant die nu hip is. De ‘nieuwe’ variant van de visgraatvloer is samen met het industriële interieur weer in de moderniteit gebracht en wordt vaak niet (of in ieder geval aanzienlijk subtieler of minder) ingeolied, waardoor deze haar natuurlijke houttint goed zal behouden. Moderne visgraat vloeren vallen vaak tussen een grijzige zandkleur en de donkere kant van beige in.

Kleur van je eettafel

De kleur die hier bij uitstek goed bij past is zwart. Denk dus eens na over een zwarte eettafel. Let wel: het hoeft niet zo te zijn dat je hele tafel zwart is; het voordeel van een modern-industrieel interieur is dat veel tafels geleverd worden met zwart metalen poten. Dus mocht het zo zijn dat je een volledig zwarte tafel niet ziet zitten, dan kun je nog altijd naar een tafelblad in een kleur die matcht met je visgraat vloer, met daaronder een zwart stel poten. Extra tip: combineer je zwarte tafel met wat gouden accessoires om het lichter en speelser te doen ogen!

Zwart is ook niet je enige optie. Ook lichtgrijs is een zeer geschikte en mooie kleur die past bij moderne visgraat vloeren. Zoek bijvoorbeeld een tafel in een vergelijkbare tint als je vloer, en ondersteun deze vervolgens met een mooie set grijze eetkamerstoelen. Om de perfect combinatie te creëren in je eetkamer kun je je eigen eetkamerstoel samenstellen. Zet vervolgens een paar leuke accessoires op je nieuwe tafel en voila, je hebt een meer rustieke eetkamer verwezenlijkt!

Welke eettafel past bij een visgraat vloer?    Welke eettafel past bij een visgraat vloer? 01

Kies jouw perfecte eettafel

De eettafel is het pronkstuk van je eetkamer. Het is daarom belangrijk dat dit item op de stijlvol aanwezig is huis. Mocht je een beetje willen experimenteren met de mogelijkheden, bekijk de design eettafels van They & Me en maak je eigen eettafel op maat. Zo kun je direct thuis proberen of jouw nieuwe eettafel past bij je interieur.

 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit