Welke salontafel past bij mijn hoekbank_

Welke salontafel past bij mijn hoekbank?

Welke salontafel past bij mijn hoekbank?

Welke salontafel past bij mijn hoekbank_

Het kiezen van de juiste salontafel voor je hoekbank kan een cruciaal element zijn in het creëren van een uitnodigende en functionele woonkamer. De salontafel dient niet alleen als een praktisch meubelstuk om drankjes en snacks op te plaatsen, maar kan ook een esthetisch statement maken dat de stijl van je hoekbank en je interieur aanvult. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:. Welke salontafels bij welke bank passen zetten we hier voor je uit!

Wat voor salontafel past bij een langwerpige, rechte bank?

De meest klassieke vorm onder de banken is de rechte sofa met twee of meer zitplekken in een rechte lijn. Gezien het hoofddoel van een salontafel is dat iedere bekleder van iedere zitplek bij zijn of haar koffie of thee kan, kun je hier het beste voor een langwerpige salontafel gaan. Of dit nu een rechthoekige of ovale salontafel is, is een kwestie van pure voorkeur. Voor die gezinnen met jonge kinderen of onhandige volwassenen raden wij de ovale variant aan, want de hoeken van een salontafel kunnen gemeen uit de hoek komen.

Wat voor salontafel past bij een U-bank?

Heb jij een U-bank? Toe maar, bofkont. U-banken zijn vaak vrij flink en kunnen op zichzelf staand een woonhoek afbakenen. Om die reden is het verstandig om zo dankbaar mogelijk gebruik te maken van de ruimte die de bank je biedt. Ga dus voor een vierkante of ronde salontafel van eiken. Op die manier kan iedere uithoek van de U-bank bij diens drankje, al zul je de afstandsbediening nog wel over en weer moeten gooien.

Wat voor salontafel past bij een hoekbank?

Ah, de L-vormige hoekbank; tegenwoordig te vinden in veel woonkamers. Ondanks het feit dat er een extra ligvlak aan deze bank gekoppeld is, wordt dit uitsteeksel niet vaak als zitvlak gebruikt. Mocht je toch dusdanig veel visite over de vloer krijgen dat het een zitplek wordt, is dit maar ruimte voor één persoon en deze persoon heeft dus niet veel tafeloppervlak nodig. Vandaar dat het advies van de rechte bank ook geldt voor de hoekbank: ga voor langwerpig, rechthoekig of rond.

Wat is het juiste formaat voor een salontafel?

In de regel is het zo dat een salontafel ongeveer de helft tot twee derde van de totale lengte van je bank mag beslaan. Mits je dit ratio in stand houdt, zal je salontafel niet snel te groot of te klein ogen. Ook de omloop is ontzettend belangrijk, houdt rekening met het feit dat er om-en-nabij 45 cm ruimte moet zitten tussen je bank en salontafel. Met deze ruimte blijft het mogelijk om door de zee van benen die je visite meenam te navigeren. Ben je niet zeker hoe de salontafel die je op oog hebt in je kamer zal vallen? Plak de contouren af op de vloer met wat schilderstape en kijk of je er nog comfortabel omheen kan lopen.

Kies jouw favoriete salontafel

Nu je weet welke salontafel past bij jouw type bank kun je op zoek gaan naar een leuke salontafel. Met een nieuwe salontafel breng je niet alleen het praktische in huis, maar zorg je er ook voor dat je de woonkamer een extra stijlvolle touch geeft.  Uiteindelijk is je persoonlijke voorkeur en smaak van groot belang bij het kiezen van een salontafel. Laat je leiden door wat jij mooi vindt en wat past bij de sfeer die je wilt creëren in je woonkamer. Voeg persoonlijke accenten toe aan je interieur door te kiezen voor een salontafel die past bij jouw esthetische voorkeuren en die een weerspiegeling is van je persoonlijkheid.

Bij They & Me hebben we verschillende soorten salontafels in verschillende soorten maten en kleuren. Denk daarbij aan een eiken design salontafel of salontafels van dekton of HPL. Kom je er toch niet helemaal uit bij het combineren van je salontafel en je bank? Dan geven wij je graag advies. Naast dat je de salontafel naar wens kunt uitkiezen kun je ook jouw bank op maat laten maken.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou