Welke salontafel past bij mijn hoekbank_

Welke salontafel past bij mijn hoekbank?

Welke salontafel past bij mijn hoekbank?

Welke salontafel past bij mijn hoekbank_

De verkeerde salontafel bij de verkeerde bank kan je woonkamer uit balans brengen. Om dat te voorkomen is het daarom bij het uitkiezen van een salontafel ontzettend belangrijk om een passend model voor je bank te zoeken. Welke salontafels bij welke bank passen zetten we hier voor je uit!

Wat voor salontafel past bij een langwerpige, rechte bank?

De meest klassieke vorm onder de banken is de rechte sofa met twee of meer zitplekken in een rechte lijn. Gezien het hoofddoel van een salontafel is dat iedere bekleder van iedere zitplek bij zijn of haar koffie of thee kan, kun je hier het beste voor een langwerpige salontafel gaan. Of dit nu een rechthoekige of ovale salontafel is, is een kwestie van pure voorkeur. Voor die gezinnen met jonge kinderen of onhandige volwassenen raden wij de ovale variant aan, want de hoeken van een salontafel kunnen gemeen uit de hoek komen.

Wat voor salontafel past bij een U-bank?

Heb jij een U-bank? Toe maar, bofkont. U-banken zijn vaak vrij flink en kunnen op zichzelf staand een woonhoek afbakenen. Om die reden is het verstandig om zo dankbaar mogelijk gebruik te maken van de ruimte die de bank je biedt. Ga dus voor een vierkante of ronde salontafel van eiken. Op die manier kan iedere uithoek van de U-bank bij diens drankje, al zul je de afstandsbediening nog wel over en weer moeten gooien.

Wat voor salontafel past bij een hoekbank?

Ah, de L-vormige hoekbank; tegenwoordig te vinden in veel woonkamers. Ondanks het feit dat er een extra ligvlak aan deze bank gekoppeld is, wordt dit uitsteeksel niet vaak als zitvlak gebruikt. Mocht je toch dusdanig veel visite over de vloer krijgen dat het een zitplek wordt, is dit maar ruimte voor één persoon en deze persoon heeft dus niet veel tafeloppervlak nodig. Vandaar dat het advies van de rechte bank ook geldt voor de hoekbank: ga voor langwerpig, rechthoekig of rond.

Wat is het juiste formaat voor een salontafel?

In de regel is het zo dat een salontafel ongeveer de helft tot twee derde van de totale lengte van je bank mag beslaan. Mits je dit ratio in stand houdt, zal je salontafel niet snel te groot of te klein ogen. Ook de omloop is ontzettend belangrijk, houdt rekening met het feit dat er om-en-nabij 45 cm ruimte moet zitten tussen je bank en salontafel. Met deze ruimte blijft het mogelijk om door de zee van benen die je visite meenam te navigeren. Ben je niet zeker hoe de salontafel die je op oog hebt in je kamer zal vallen? Plak de contouren af op de vloer met wat schilderstape en kijk of je er nog comfortabel omheen kan lopen.

Kies jouw favoriete salontafel

Nu je weet welke salontafel past bij jouw type bank kun je op zoek gaan naar een leuke salontafel. Met een nieuwe salontafel breng je niet alleen het praktische in huis, maar zorg je er ook voor dat je de woonkamer een extra stijlvolle touch geeft. Bij They & Me hebben we verschillende soorten salontafels in verschillende soorten maten en kleuren. Denk daarbij aan een eiken design salontafel of salontafels van dekton of HPL. Kom je er toch niet helemaal uit bij het combineren van je salontafel en je bank? Dan geven wij je graag advies. Naast dat je de salontafel naar wens kunt uitkiezen kun je ook jouw bank op maat laten maken.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit