tips voor het stylen van je hoekbank

Tips voor het stylen van je hoekbank

Tips voor het stylen van je hoekbank

tips voor het stylen van je hoekbank

Staat je hoekbank te pontificaal in je woonkamer? Domineert het de ruimte? Of eist ‘ie juist te weinig aandacht op? Dan is het wellicht tijd om de styling van je hoekbank eens goed onder handen te nemen. Door knusheid en details toe te voegen kan je hoekbank een beter geheel worden met je woonkamer. Hoe dan? Komt ‘ie.

Gooi de juiste kussens op je bank

Allereerst is het belangrijk om de juiste kussens voor je bank te zoeken. De kleuren moeten natuurlijk bij je interieur passen, maar mogen onderling zeker variëren. Ga niet voor te veel verschillende kleuren. Laten we zeggen dat 3 verschillende kleuren genoeg moet zijn. Qua aantallen is het in de regel zo dat er op een gemiddelde bank zo’n 5 kussens passen: een grote en een kleinere bij iedere armleuning, met een langwerpig sier- of rolkussen als vliegende keep in het midden. Het mag een beetje meer, het mag een beetje minder; dat is helemaal aan jou. Wel geven we graag de tip mee om met laagjes te werken. Zoek zo bijvoorbeeld kussens die onderling verschillen in grootte, vorm en textuur. Dit zorgt voor speelsheid en maakt je stapel kussens minder snel een eenheids-drab. Ga vervolgens je kussens niet overdreven tactisch plaatsen, maar kijk welke kussens je graag bij elkaar groepeert en gooi deze groepjes vervolgens in een hoek. Dit gooien zorgt voor een meer nonchalant ogende look!

Kleed je bank aan met een plaid

Plaids zorgen voor comfort. Niet alleen in de vorm van letterlijke extra warmte, maar ook optisch. Plaids zorgen er voor dat je bank optisch knusser en warmer aan gaat voelen. Zoek dus een lekker zacht plaid uit dat mooi bij zowel je bank en behangetje past, en vouw hem vervolgens niet op maar drapeer hem over die ene zitplek waar jij het meest comfortabel vertoeft. Yeet er vervolgens een paar bijpassende kussentjes op, en je kale hoekbank heeft plots zijn eigen knusse stijltje.

Less is al snel more

Voorkom dat je over de kop gaat met je kussentjes en kleedjes. Alles moet zijn plek kunnen hebben en niets moet ooit in de weg liggen, dit verslaat namelijk het hele doel. Dus mocht je jezelf er ooit op betrappen dat je, zodra je op de bank samen jullie favoriete serie gaat bingen, één of meer kussens op de grond legt; dan ben je al te ver gegaan. De truuk is om de balans te vinden tussen stijl en comfort, en de één mag de ander daar nooit bij in de weg zitten.

Stel je droombank samen

Nu je weet hoe je de bank moet stylen is het wellicht goed om na te gaan welke bank past binnen jouw interieur. Bij They & Me kun je jouw bank op maat laten maken. Kom je er niet helemaal uit? Dan helpen wij je graag bij het samenstellen van je bankstel. Naast dat je jouw eigen bank kunt samenstellen kun je jouw woonkamer de finisching touch geven met bijvoorbeeld een leuke design bijzettafel of design sidetable. Kom gerust langs in onze showroom om de meubels met eigen ogen te bewonderen!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou