Hoeveel ruimte heb je nodig rondom je eettafel?

Hoeveel ruimte heb je nodig rondom je eettafel?

Hoeveel ruimte heb je nodig rondom je eettafel?

Hoeveel ruimte heb je nodig rondom je eettafel?

Daar stond je dan; hulpeloos met je handen vol prachtig opgemaakte borden en geen ruimte om ze uit te serveren, terwijl je schoonouders aan de overste zijde van je eettafel stierven van de honger. Dit alles had niet hoeven gebeuren als je rekening had gehouden met de omloop rondom je eettafel. Om in de toekomst dit onnodig verlies van schoonouders te voorkomen hebben wij een paar tips en handvatten opgesteld om rekening mee te houden bij het bepalen van de ruimte rondom je eettafel.

Afstand rondom de eettafel

Of je nu een kleine of een grote eettafel hebt, blijft het in de regel zo dat je moet mikken op 120 cm afstand tussen de tafel en het dichtstbijzijnde obstakel. Of dit obstakel nu een muur, een kast of een zuil is maakt verder niet uit. Met die 120 cm speling houd je rond je nieuwe eettafel voldoende ruimte over voor de omloop en het aan- en achteruit schuiven van design eetkamerstoelen met armleuning. Dus heb je voldoende ruimte in je eethoek om mee te spelen? Ga dan voor en minimale afstand van 120 cm, en jij en je gasten zullen nooit meer last hebben van die vervelende stoelendans! 

Heb je iets minder ruimte en dus minder creatieve vrijheid? Dan zijn er meerdere manieren om dit aan te pakken. De meest voor de hand liggende is het aanschaffen van een kleinere eettafel, maar je kunt ook overwegen om eens naar eetkamerstoelen zonder armleuning te kijken. Dit is gezien armleuningen ruimte innemen in iedere richting. Ze zijn minder makkelijk volledig onder de tafel aan te schuiven, en beperken ook het aantal zitplaatsen dat je kwijt kunt aan je tafel. Heb je dan nog ruimte tekort? Dan kun je eventueel nog wegkomen met 80 cm tussen iedere aangeschoven stoel en de dichtstbijzijnde muur. 

Probeer het thuis

Pro-tip: Ga voordat je overgaat tot de aankoop van je nieuwe eetkamer-set eens in de weer met een rol tape. Noteer de afmetingen van je tafel en stoelen goed, en plak de silhouetten af op de vloer waar je ze graag zou willen plaatsen. Op deze manier krijg je een goed beeld van hoe veel ruimte de eethoek in beslag zal gaan nemen. Vergeet ook niet om even om je afgetapete kunstwerkje heen te lopen, om zeker te weten dat de omloop naar wens is. Bij They & Me kan je jouw eettafel op maat laten maken. Zo weet je zeker dat je de tafel samensteld die past bij jouw woonruimte en interieur!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit