Hoe lang gaat een bank mee

Hoe lang gaat een bank mee?

Hoe lang gaat een bank mee?

Hoe lang gaat een bank mee

Ah.. Eindelijk. Het bestelbusje verdwijnt aan de horizon en jouw gloednieuwe bank staat op de plek waar je hem al die tijd zo graag wilde hebben. Nu de bank op zijn plek staat is het moment aangebroken om het vastgetapete bubbeltjesplastic te verwijderen en voilá. Wat is ‘ie mooi. De meest frisse bank van het hele kabouterdorp, en hij is helemaal van jou. Je ploft er voor de eerste keer op, en het comfort is helemaal top. Maar hoe lang gaat dit nog duren? 

De houdbaarheidsdatum van je bank

Op een bank wordt geen houdbaarheidsdatum gestempeld, maar je mag er vanuit gaan dat de meeste moderne banken tussen de 5 en 20 jaar mee kunnen gaan, afhankelijk van de kwaliteit van het meubelstuk en hoe je met je aanwinst om gaat. Van een goeie stoffen hoekbank zul je gauw 7 tot 15 jaar kunnen genieten, waar een leren bank tot wel 20 jaar zit comfort zal leveren. 

De eerste tekenen van verslechtering zijn onder anderen vermindering van het zitcomfort; de rugleuning lijkt steeds verder achteruit te gaan staan of geeft minder steun aan de onder rug of de lenden, of de zitting zakt in. Ook wil de bekleding wel eens vervagen, slijten of zelfs scheuren. Misschien beginnen de poten wat te wiebelen, gaat het frame kraken als je op de bank ploft of erger nog; je bank stinkt naar jaren. Iets wat je een bank niet kwalijk kan nemen, maar wel kan verhelpen of liever nog voorkomen! Bij They & Me leveren we unieke kwaliteitsmeubelen die lang meegaan. Daarnaast kun je jouw bank op maat laten maken met onze 3D configurator.

Hoe houd ik mijn bank goed?

Om je bank in 5-sterren staat te houden raden we je aan om op een aantal zaken te letten. Zet bijvoorbeeld je bank niet in direct zonlicht. Dit veroorzaakt bij zowel stoffen als leren banken kleurverlies en geeft vlekken, gezien de schaduwkant van de bank langer op kleur blijft, en de plekken die zon zien snel zullen vervagen. Houd je bank goed schoon en zet blootliggend hout in de was. Heb je een huisdier, zorg dan dat er een speciaal dekentje voor je viervoeter gereserveerd is. Mochten deze tips te laat komen, maar de bank structureel nog top zijn, kun je overwegen om de bank opnieuw te laten stofferen.

Het is belangrijk om een bank van goede kwaliteit aan te schaffen, en goed voor je bank te zorgen. Wij raden aan om je bank dan ook goed te onderhouden. Geef je bank die liefde, en je hebt een zitmaatje voor het leven.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou