Hoe schilderijen goed combineren met kleuren binnen je interieur?

Hoe combineren schilderijen goed met kleuren binnen je interieur?

Hoe combineren schilderijen goed met kleuren binnen je interieur?

Hoe schilderijen goed combineren met kleuren binnen je interieur?

Een schilderij kan een prachtige toevoeging zijn aan je interieur. Maar hoe kies je een schilderij dat past bij de kleuren van je ruimte? Bij het kiezen van een schilderij voor in huis moet je met een paar dingen rekening houden. Denk ten eerste aan de kleuren in de kamer waar het schilderij komt te hangen. Ten tweede, denk aan de stijl van de kamer. Is het traditioneel of juist modern? Met deze tips zal je zeker het schilderij vinden dat past bij de kleuren van je interieur. 

Houd rekening met de huidige kleuren in de ruimte

De kleuren in een kamer hebben een grote invloed op het algemene gevoel van de ruimte. Bijvoorbeeld als je kamer veel neutrale tinten bevat, is het misschien beter om een schilderij te kiezen met fellere kleuren om meer contrast toe te voegen. Of als je interieur al erg kleurrijk is, kun je een schilderij kiezen met meer ingetogen tinten. Het schilderij dat je kiest moet de stijl van jouw huis aanvullen. Als je bijvoorbeeld een traditioneel huis hebt, kies je misschien een klassiek landschap of een stilleven schilderij. Heb je een modern huis? Dan kies je misschien wel voor een abstract schilderij. Hoe dan ook, overweeg welke kleuren binnen de kamer aansluiten bij de stijl van het schilderij dat je kiest. 

Houd rekening met de grootte

Bij het kiezen van een schilderij voor in huis is de grootte een belangrijk aspect. Het schilderij moet in verhouding staan tot de grootte van de kamer en de andere meubels in de kamer. Als je bijvoorbeeld een kleine woonkamer hebt, kun je beter een klein of middelgroot schilderij kiezen. Maar als je een grote woonkamer hebt met hoge plafonds, kies je voor een groot schilderij. Zorg er wel voor dat welk formaat schilderij je ook kiest, het er evenredig uitziet als het aan de muur hangt.

Begin met combineren

Met deze tips in gedachten zou het kiezen van een schilderij dat perfect bij jouw interieur past veel gemakkelijker moeten zijn! Vergeet niet om rekening te houden met kleuren, stijl, grootte en plaatsing bij het kiezen van het schilderij. Met slechts een beetje onderzoek en bedachtzaamheid, kun je precies vinden wat je nodig hebt om jouw droomhuis te verwezenlijken! They & Me heeft prachtige schilderijen voor in je interieur. Benieuwd naar de collectie? Neem gerust een kijkje in onze showroom

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou