Hoe vind je de perfecte sidetable?

Hoe vind je de perfecte sidetable?

Hoe vind je de perfecte sidetable?

Hoe vind je de perfecte sidetable?

De sidetable is in opmars. Je komt ze vaak tegen in woonkamers, vaak naast de favoriete zitplek van de bewoner. Soms met een mooi plantje, een stapel leesvoer of gewoon op zichzelf staand voor de sier. Ook voor de gang of de slaapkamer is de sidetable hartstikke geschikt. Maar hoe vind je de sidetable van je dromen? We gaan het je vertellen.

Wat is een sidetable?

Zoals de naam waarschijnlijk al verklapt is een sidetable een tafeltje voor ergens naast en dus op meerdere plekken inzetbaar. Zet er een naast je favoriete stoel, zet het boek van de maand er op (of voor de snelle lezer het boek van de week) en je hebt een leeshoekje gerealiseerd. Zet ‘m naast de bank naast die ene plek van waar je nét iets minder goed bij de salontafel kan, en je kunt plots zonder risico bij je bakje chips. Wil je graag een dressoir, maar kom je vierkante meters tekort? Schuif een sidetable tegen de muur als alternatief! De sidetable is een alleskunner.

Waar let ik op bij het uitkiezen van een sidetable?

Omdat de sidetable zo’n veelzijdig meubelstuk is, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het formaat. Sta goed stil bij het bestemmingsplan van je aankoop. Voor welke plek had je ‘m in gedachten? Op welke plekken zou die nog meer kunnen staan en wat wil ik er dan op hebben staan? Als je er overtuigd van bent dat je sidetable één vaste verblijfsplek zal hebben, zoek dan naar het formaat waarmee je aanwinst het best tot zijn recht komt. Twijfel je nog waar je je sidetable kwijt wilt, of wil je gebruik maken van de veelzijdigheid? Ga dan niet voor groot. Bij twijfel kan klein erg fijn zijn. Bekijk onze verschillende sidetables in de collectie en vindt jouw perfecte design sidetable!

Het design van je sidetable moet natuurlijk ook bij je interieur passen. De kleur moet overeenkomen met het kleurenpalet van je paleisje, maar mag er zeker ook een beetje uitspringen. Heb je bijvoorbeeld als veel meubels met rechte hoeken in je woonkamer? Overweeg dan eens een ronde of ovale sidetable om een hoog Duplo-gehalte te voorkomen. Let wel op: het materiaal van je sidetable moet wel enigszins overeenkomen met de rest van je interieur. Heb je bijvoorbeeld veel hout in huis, ga dan niet voor een strakke kunststoffen sidetable. Het klinkt misschien logisch, maar we moeten het toch gezegd hebben. Kijk dan bijvoorbeeld voor een sidetable van eiken en staal.

Wat maakt de perfecte sidetable?

De mentale checklist die je af moet gaan bij het kopen van een sidetable bestaat uit drie punten:

  • Één: Weet waar je je sidetable gaat plaatsen; krijgt hij een vaste plek of moet het een alleskunner zijn?
  • Tweede is de functie; Is de sidetable geschikt voor het doel dat ik voor ogen heb?
  • Punt drie is puur design; past je sidetable bij je andere meubels? Als je zelfverzekerd kan antwoorden op alle drie deze vragen kun je er overtuigd van zijn dat dit jouw sidetable is, en je nog lang mag genieten van je sidetable.

 

Kom je er toch niet helemaal uit bij hert kiezen van je sidetable? Dan helpen wij je graag. Neem gerust contact met ons op of kom langs bij ons in de showroom!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit