Hoe zet je de eettafel neer_

Hoe zet je de eettafel neer?

Hoe zet je de eettafel neer?

Hoe zet je de eettafel neer_

Dus, jij bent benieuwd hoe je je eettafel neer moet zetten. Het team van They & Me heeft het antwoord voor je klaar: Tafelblad naar boven, poten naar onder. De eettafel is één van de meest veelzijdige meubels en een must-have in vrijwel iedere woning. Het is dan ook belangrijk om een solide game-plan te hebben als je in de markt bent voor een nieuwe design eettafel of je je bestaande eethoek wilt wijzigen. Wij helpen je graag bij het opstellen van dit plan, en hebben een viertal pijlers voor je om rekening mee te houden.

1. De functie

De eerste stap bij het kiezen welke eettafel voor jou geschikt is, is het bepalen van de functie die jij voor ogen hebt. Gaat je eettafel uitsluitend dienen als plek waaraan je gezin haar ontbijt, lunch, avondeten en een frequente kop koffie nuttigt? Of heb je grotere plannen en zoek je een tafel die ook geschikt is als werkplek als je zelf vanuit huis werkt of graag een oogje op de kids houdt terwijl zij hun huiswerk aan tafel maken. Zodra je hier een duidelijk beeld van hebt, kunnen we door naar..

2. Het formaat

Meer vierkante centimeters bieden qua tafels meer mogelijkheden, maar voor vierkante centimeter zijn vierkante meters nodig. Wat we hier mee willen zeggen is dat het formaat van je tafel afhankelijk gaat zijn van zowel wat je er mee wilt (de functie waar we het al over hadden) en de ruimte die je er voor beschikbaar hebt. Is de functie die je voor ogen hebt een eettafel en werkplek hybride? Ga dan voor een wat grotere, rechthoekige eettafel. Mocht het dan zo zijn dat etenstijd ineens aanbreekt, dan hou je de mogelijkheid om de laptop aan de kant te schuiven en voldoende ruimte over houdt om rustig te tafelen. Heb je minder ruimte om je tafel kwijt te kunnen, overweeg dan een design ronde eettafel. Rond heeft als voordeel dat het minder ruimte in beslag neemt en meer open ruimte voor omloop creëert, terwijl je aan een tafel van 140 cm doorsnede toch mooi 6 tafelgasten kwijt kunt. Kun je niet kiezen of hou je je opties liever open? Bij They & Me kun je eenvoudig je eigen eettafel op maat laten maken.

2. Locatie, locatie, locatie.

Nu we duidelijk hebben hoe veel ruimte je tafel in beslag gaat nemen, gaan we beslissen waar die gaat leven. Waarschijnlijk heb je al een eethoek of -kamer in gedachten, en da’s hartstikke goed. Wij raden aan om een eettafel niet in een hoek of tegen een muur te plaatsen, want hier beperk je je het aantal zitplekken en dus de potentie van je pronkstuk mee. Let er bij de plaatsing van je eettafel op dat iedere stoel minstens 80 cm naar achter moet kunnen schuiven. Heb je design eetkamerstoelen met armleuningen, dan kan die afstand snel tot een meter oplopen. Zorg dat er voldoende ruimte overblijft in de ‘omloop’. Dit creëert rust in de eethoek en scheelt een hoop gehannes bij het uitserveren. Pro-tip: meet alle kandidaat-tafels nauwkeurig op en plak de omvang met tape op de vloer. Zo krijg je een goed beeld van hoe een tafel in een ruimte werkt!

4. Stijl

Hier kunnen we de tips erg kort houden. Ga uit van je gevoel. Jij weet wat je mooi vindt en wat bij je interieur past. Een goed gevoel bij je nieuwe aanwinst is minstens zo belangrijk als de bovenstaande praktische tips. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan staan we voor je klaar. Neeme gerust contact met ons op of kom langs in de showroom.

Succes met je zoektocht en vrolijk tafelen gewenst en wellicht tot ziens!

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur