Welke kleur kussens passen bij mijn bank 01

Welke kleur kussens passen bij mijn bank?

Welke kleur kussens passen bij mijn bank?

Welke kleur kussens passen bij mijn bank 01

Gefeliciteerd met je (nieuwe) bank! Wij zijn er van overtuigd dat de bank het meest sociale zitmeubel is en voor veel mensen het ultieme woonkamer-comfort betekent. Om je bank nog dat kleine beetje extra stijl en comfort mee te geven kun je er voor kiezen om wat sierkussens te plaatsen. Soms is het lastig te bepalen in welke richting je moet denken bij de inrichting van je bank, maar vrees niet. Wij zijn hier om te helpen!

De juiste hoeveelheid kussens voor je bank

Laten we voor het gemak even uitgaan van de gemiddelde (hoek)bank; namelijk een driezits-bank. Voor sierkussens op de gemiddelde bank is de regel: 5 kussens. Twee grote kussens voor extra comfort tegen de armleuningen, twee iets kleinere kussens om te accentueren of comfort-gewijs mee te kunnen spelen en gaten op te vullen, en één klein kussentje in het midden als zijnde vliegende keep. Dit kleine midden kussen mag het geheel ook lekker accentueren door er iets meer uit te springen. Denk bijvoorbeeld aan een net wat ander kleurtje of een ronde/rechthoekige vorm.

Welke kleur kussens passen bij een zwarte bank?

Als je een zwarte bank hebt kun je twee kanten op: subtiel of uitgesproken. Mocht je neigen naar rustiek en subtiliteit, dan kun je niet mis gaan met wit of lichtgrijs. Ben je meer van de uitgesproken kleuren en laat je je kussentjes liever een beetje poppen, dan wijzen wij je graag in de richting van knalrood of goud-geel. Let op: blauw en zwart gaan zeer zelden goed samen!

Welke kleur kussens passen bij een grijze bank?

Is je bank grijs of antraciet, dan heb je een breed scala aan kleuren om mee te werken. Dit geldt voor iedere grijstint die bestaat. Wij raden aan om je kussens goed op te laten vallen om goed te contrasteren met het grijs. Denk bijvoorbeeld aan felrood, limoengroen, diep oranje of okergeel.

Welke kleur kussens passen bij een bruine bank?

Kussen-gewijs zijn er relatief strenge regels verbonden aan een bruine bank. De kleur bruin vloeit niet met veel kleuren, maar als deze dan vloeit, vloeit hij prachtig. Ga op zoek naar kussens in warme tinten. Denk bijvoorbeeld aan bordeaux-rood of mosterdgeel. Ben je meer van de koele tinten, dan kun je kijken naar marine- of hemelblauw of jagers-groen.

Welke kleur kussens passen bij een beige bank?

Voor een beige bank raden wij aan om uitsluitend natuurlijke/aarde kleuren te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan zwart (erg veilig), mosgroen of, als de rest van je interieur het toestaat, hemelblauw. Onze persoonlijke favoriet voor een beige bank is en blijft cranberry.

Welke kleur kussens passen bij een witte bank?

Houd je dingen liever rustig en overzichtelijk? Ga dan voor een combi van wit, grijs en zwart. Mocht je liever lekker een beetje gek doen met je kussens, kies dan voor één lekker felle kleur die goed past bij de rest van je interieur. Op een witte bank kan alles, behalve de kids chocomel laten drinken. Mochten we te laat zijn met deze tip, ga dan voor bruine kussens om de vlekken te camoufleren.

Welke kleur kussens passen bij een rode bank?

Zo zo, jij hebt een rode bank! Jij durft! Een rode bank is op zichzelf staand al uitgesproken, dus bij het uitzoeken van je kussens moet je de volgende keuze maken: Ga je all-in? Of heb je liever subtiliteit? Als je all-in gaat, kun je denken aan kussens in violet of rood. Let wel op dat je de kussens in diezelfde tint rood als je bank koopt, anders zullen deze snel gaan vloeken. Mocht je de subtiele richting in willen, dan kun je niet mis gaan met wit of zwart.

De perfect combinatie tussen je bank en kussens

Om jouw droominterieur te verwezenlijken bieden we niet alleen verschillende kussens aan. Bij They & Me kun je jouw bank op maat laten maken met onze 3D configurator. Heb je hulp nodig bij de keuze van je bank en kussens? Dan staan wij voor je klaar. Neem gerust contact met ons op of kom lang in de showroom.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleurtrend- Peach Fuzz

Kleurtrend: Peach Fuzz

Als je een liefhebber bent van interieurdesign, mode, of gewoonweg van creatieve trends, dan is het tijd om je aandacht te richten op de kleur

Woontrend: klein design

Woontrend: klein design

In een wereld waarin ruimte steeds kostbaarder wordt, is het geen verrassing dat ‘klein design’, of kleine ruimte-inrichting, een steeds groter wordende trend is. Dit