Welke kleur kussens passen bij mijn bank 01

Welke kleur kussens passen bij mijn bank?

Welke kleur kussens passen bij mijn bank?

Welke kleur kussens passen bij mijn bank 01

Gefeliciteerd met je (nieuwe) bank! Wij zijn er van overtuigd dat de bank het meest sociale zitmeubel is en voor veel mensen het ultieme woonkamer-comfort betekent. Om je bank nog dat kleine beetje extra stijl en comfort mee te geven kun je er voor kiezen om wat sierkussens te plaatsen. Soms is het lastig te bepalen in welke richting je moet denken bij de inrichting van je bank, maar vrees niet. Wij zijn hier om te helpen!

De juiste hoeveelheid kussens voor je bank

Laten we voor het gemak even uitgaan van de gemiddelde (hoek)bank; namelijk een driezits-bank. Voor sierkussens op de gemiddelde bank is de regel: 5 kussens. Twee grote kussens voor extra comfort tegen de armleuningen, twee iets kleinere kussens om te accentueren of comfort-gewijs mee te kunnen spelen en gaten op te vullen, en één klein kussentje in het midden als zijnde vliegende keep. Dit kleine midden kussen mag het geheel ook lekker accentueren door er iets meer uit te springen. Denk bijvoorbeeld aan een net wat ander kleurtje of een ronde/rechthoekige vorm.

Welke kleur kussens passen bij een zwarte bank?

Als je een zwarte bank hebt, kun je twee kanten op: subtiel of uitgesproken. Voor een rustieke en subtiele uitstraling kies je voor wit of lichtgrijs. Wil je liever dat je kussens opvallen, ga dan voor knalrood of goudgeel. Daarnaast kunnen ook diepe kleuren zoals donkerpaars, smaragdgroen en donkerblauw een mooi contrast bieden tegenover een zwarte bank. Voor een chique en tijdloze uitstraling kunnen zilveren en gouden accenten ook prachtig zijn bij een zwarte bank.

Welke kleur kussens passen bij een grijze bank?

Een grijze of antracietkleurige bank biedt veel mogelijkheden. Kies voor kussens die goed opvallen om te contrasteren met het grijs. Denk aan felrood, limoengroen, diep oranje of okergeel. Daarnaast kunnen ook pastelkleuren zoals zachtroze, lichtblauw en mintgroen prachtig staan bij een grijze bank. Voor een meer gedurfde uitstraling kunnen teal, paars en koraal ook een opvallende toevoeging zijn.

Welke kleur kussens passen bij een bruine bank?

Met een bruine bank zijn er relatief strenge regels verbonden. De kleur bruin combineert niet met veel kleuren, maar als dat wel het geval is, is het prachtig. Kies voor warme tinten zoals bordeauxrood of mosterdgeel. Voor degenen die van koele tinten houden, zijn marineblauw of hemelsblauw goede opties. Daarnaast kunnen ook terracotta, olijfgroen en taupe goed samengaan met een bruine bank.

Welke kleur kussens passen bij een beige bank?

Voor een beige bank raden we aan om natuurlijke/aardekleuren te kiezen. Denk aan zwart (erg veilig), mosgroen of, als de rest van je interieur het toelaat, hemelsblauw. Onze persoonlijke favoriet voor een beige bank is en blijft cranberry. Daarnaast kunnen ook warme kleuren zoals terracotta, koper en karamel een mooie harmonie vormen met een beige bank. Voor een frisse en moderne uitstraling kunnen ook aquablauw, mintgroen en lichtgeel een mooie toevoeging zijn.

Welke kleur kussens passen bij een witte bank?

Houd je dingen liever rustig en overzichtelijk? Ga dan voor een combinatie van wit, grijs en zwart. Wil je liever iets gedurfder zijn met je kussens, kies dan voor één felle kleur die goed past bij de rest van je interieur. Op een witte bank kan bijna alles, behalve kinderen die chocolademelk morsen. Als dat gebeurt, kies dan voor bruine kussens om de vlekken te camoufleren. Daarnaast kunnen ook zachte pastelkleuren zoals lichtroze, babyblauw en zachtgeel een mooi contrast bieden bij een witte bank. Voor een elegante uitstraling kunnen ook metallic tinten zoals zilver, goud en brons een chique toevoeging zijn.

Welke kleur kussens passen bij een rode bank?

Zo zo, jij hebt een rode bank! Jij durft! Een rode bank is op zichzelf al uitgesproken, dus bij het uitzoeken van je kussens moet je de volgende keuze maken: Ga je all-in? Of heb je liever subtiliteit? Als je all-in gaat, kun je denken aan kussens in dezelfde tint rood als je bank of in violet. Let wel op dat je de kussens in diezelfde tint rood als je bank koopt, anders zullen deze snel gaan vloeken. Mocht je de subtiele richting in willen, dan kun je niet misgaan met wit of zwart. Daarnaast kunnen ook contrasterende kleuren zoals felgeel, turquoise en groen een levendige toevoeging zijn bij een rode bank. Voor een luxueuze uitstraling kunnen ook diepe kleuren zoals bordeauxrood, donkerpaars en marineblauw een stijlvol contrast bieden.

De perfect combinatie tussen je bank en kussens

Om jouw droominterieur te verwezenlijken bieden we niet alleen verschillende kussens aan. Bij They & Me kun je jouw bank op maat laten maken met onze 3D configurator. Heb je hulp nodig bij de keuze van je bank en kussens? Dan staan wij voor je klaar. Neem gerust contact met ons op of kom lang in de showroom.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou