Hoeveel stoelen passen er aan jouw (nieuwe) eettafel?

Hoeveel stoelen passen er aan jouw (nieuwe) eettafel?

Hoeveel stoelen passen er aan jouw (nieuwe) eettafel?

Hoeveel stoelen passen er aan jouw (nieuwe) eettafel?

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel of wil je gewoon je eetkamer opnieuw inrichten? Een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen, is hoeveel stoelen er aan je tafel passen. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden om ervoor te zorgen dat iedereen comfortabel kan zitten en genieten van de maaltijd Een aantal factoren spelen een belangrijke rol om deze vraag te beantwoorden, namelijk;

  • Stoelen met of zonder armleuning 
  • De gemiddelde afmeting per zitplaats aan tafel 
  • Poot van de tafel (in het midden of aan de buitenzijde)
  • De afmeting van de tafel 
  • Ruimte om de tafel heen 

Eetkamerstoelen met of zonder armleuning

De hoeveelheid eetkamerstoelen die naast elkaar passen aan een eettafel zijn erg afhankelijk van de het type stoel. Stoelen met armleuning nemen meer ruimte in beslag dan stoelen zonder armleuning. De gemiddelde breedte van een eetkamerstoel zonder armleuning ligt bij ons rond de 48 cm. De gemiddelde breedte van een eetkamerstoel met armleuning varieert bij ons tussen de 56 en 65 cm. 

De gemiddelde afmeting per zitplaats aan tafel 

Als je lekker een avondje wilt tafelen met vrienden of familie, is het fijn als je genoeg ruimte hebt en je niet bijna op de schoot van je buurman zit. Tenminste in de meeste gevallen ;-). Daarom adviseren wij om 60 tot 80 cm aan te houden per zitplaats aan tafel. De reden dat het tussen de 60 en 80 cm is, is afhankelijk van het feit of je stoelen met of zonder armleuning hebt. Indien je stoelen met armleuning hebt, adviseren wij om tussen de 70 – 80 cm aan te houden per zitplaats. Stoelen zonder armleuning tussen de 60 – 70 cm. Bij They & Me kun je eenvoudig je eetkamerstoel samenstellen

 

 

Poot van de eettafel

Het derde punt wat een belangrijke rol speelt bij het beantwoorden van de bovenstaande vraag, is waar de poot van de eettafel staat. Heb je een poot in het midden? Dan heb je meer ruimte dan wanneer je een onderstel hebt met poten aan de buitenzijde van de tafel. Als je een tafel van 200 cm hebt (of wilt aanschaffen) met de poot in het midden, dan kan je aan beide kanten 3 eetkamerstoelen kwijt. Je kunt de eettafel op maat laten maken via onze 3D configurator. Neem je een tafel met de poot aan de buitenkant? Dan is het maar de vraag of je bij deze afmeting 3 eetkamerstoelen aan beide kanten neer kan zetten. Dit brengt ons ook gelijk bij het volgende en tevens laatste punt. 

Ruimte rondom de tafel

Wat naast bovengenoemde punten nog belangrijk is om mee te nemen, is de ruimte die je hebt rondom de tafel. Heb je veel ruimte? Dan is het makkelijker om ook nog stoelen aan de kop van de tafel te plaatsen. Dat zijn dan al weer 2 zitplaatsen extra. Zo kan je met een kleinere afmeting, toch met 6 mensen aan je eettafel zitten. Als je wat minder ruimte hebt, of je vind het gewoonweg niet mooi om stoelen aan de kopse kant te plaatsen, dan zou het een overweging kunnen zijn om een tafel te nemen met de poot in het midden. Hierdoor heb je meer ruimte aan de lange zijdes van de tafel, waardoor de kans groter is dat die laatste stoel toch net past. 

Er zijn dus veel verschillende factoren die een rol spelen bij het beantwoorden van de vraag hoeveel stoelen je aan een eettafel kan plaatsen. In onze collectie hebben wij verschillende onderstellen die je zelf kan combineren met verschillende vormen. Heb je wat minder ruimte? Kies dan eerder voor een rechthoekige tafel dan een ovale. Een ovale eettafel is over het algemeen wat breder dan een rechte tafel. Er zijn oneindig veel combinaties bij ons te maken voor jouw perfect design eettafel. Ben jij benieuwd hoeveel stoelen je kwijt kan aan een eettafel die van ons is? Kijk hier dan naar de tekeningen. 

Tips voor het kiezen van de juiste stoelen

  • Kies voor comfort: Je stoelen moeten niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel genoeg om lange tijd op te zitten.
  • Denk aan het materiaal: Houten stoelen voegen een klassieke uitstraling toe, terwijl metalen of kunststof stoelen een modernere look geven.
  • Overweeg stapelbare stoelen: Als je ruimte wilt besparen, zijn stapelbare stoelen een uitstekende optie, vooral voor kleinere ruimtes.

Zijn er nog onduidelijkheden of heb je een vraag over dit of over een ander onderwerp? Neem dan hier contact met ons op. 

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou