Nieuwe eettafel kopen? Dit zijn de trends van het moment

Nieuwe eettafel kopen? Dit zijn de trends van het moment

Nieuwe eettafel kopen? Dit zijn de trends van het moment

Nieuwe eettafel kopen? Dit zijn de trends van het moment

Een nieuwe eettafel kan het kloppende hart van je eetkamer worden. Of je nu een minimalistische uitstraling wilt of een gezellige sfeer voor een bourgondische leefomgeving, er zijn eindeloze mogelijkheden om je eetkamer aan te passen aan je persoonlijke stijl. Met 2024 in volle gang, zijn er een aantal dominante trends op het gebied van eettafels die het klassieke middelpunt van je eetkamer kunnen vernieuwen. Dus… als je van plan bent om je eetkamer nieuw leven in te blazen, lees dan vooral verder. Van natuurlijke materialen tot innovatieve meubeltrends, hier zijn de trends waarvan je wilt dat je eetkamertafel ze reflecteert.

Natuurlijke eettafels

De trend voor natuurlijke stijl is de afgelopen jaren sterk toegekomen. Houten eettafels zijn populair vanwege hun warmte en veelzijdigheid. Ze voegen een organische uitstraling toe aan je ruimte en passen bij vrijwel elke inrichtingsstijl.

Eiken, walnoot en essen blijven favorieten vanwege hun duurzaamheid en de mogelijkheid om te worden aangepast aan de smaak van de eigenaar. Eiken eettafels zijn niet langer beperkt tot strakke lijnen en minimalistische silhouetten. Tegenwoordig zien we nu tafels met vriendelijke randen die een stoere en rustieke charme toevoegen.

Organische eettafels

De organische eettafel is een frisse wind in de inrichtingstrend. Deze tafels, gemaakt van hout, dekton of HPL, hebben zachte, vloeiende lijnen die zich onderscheiden door hun vormen die ‘groei’ en ‘beweging’ lijken te suggereren. Dit is het ideale statement piece in een kamer die een moderne en toch warme ambiance zoekt.

Ze worden vaak gemaakt van duurzame materialen en kunnen worden aangevuld met design eetkamerstoelen die dezelfde organische vormen omarmen. Eettafels met organische designs zijn veelzijdig genoeg om te worden gecombineerd met zowel moderne als rustieke accenten.

Dekton eettafel

Een andere trend om in de gaten te houden, is de opkomst van de dekton eettafel. Dekton is een ultracompact materiaal dat bestand is tegen krassen, vlekken, hitte en vorst, wat het ideaal maakt voor gezinsleven en entertainment. Deze tafels bieden een strakke, moderne look en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen.

Deze innovatie biedt een alternatief voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam en onderhoudsvriendelijk meubelstuk zonder afbreuk te doen aan stijl. Hoewel dekton eettafels misschien niet de warmte van hout hebben, compenseren ze met een eigentijdse uitstraling die perfect past bij minimalistische en industriële inrichtingen.

HPL-eettafels

High-Pressure Laminate (HPL) eettafels zijn dit jaar in opkomst vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Een HPL eettafel is een sterk, veerkrachtig en onderhoudsvriendelijk materiaal dat vaak wordt gebruikt voor keuken- en eettafels vanwege de verbazingwekkend goede prestaties in dagelijks gebruik.

De beschikbare kleuren en texturen zijn bijna eindeloos, waardoor je een HPL eettafel kan vinden die past bij bijna elke inrichting. Ze kunnen realistische houtnerf patronen hebben, beton look-a-likes of zelfs marmerpatronen. Hierdoor bieden ze de mogelijkheid om de uitstraling van luxe materialen te hebben, zonder de nadelen van het echte materiaal, en dat allemaal voor een redelijke prijs. Dit maakt HPL eettafels bijzonder aantrekkelijk voor degenen die geïnteresseerd zijn in een stijlvol eetkamertafel, maar die ook praktisch en betaalbaar willen blijven.

Kies je perfecte eettafel in 2024

Het kiezen van een nieuwe eettafel moet een opwindende stap zijn bij het inrichten van je eetkamer. Met deze trends in het achterhoofd, kun je een selectie maken die past bij jouw smaak en levensstijl. Bij They & Me helpen wij je hier graag bij. Zo kun jij je eigen eettafel op maat laten maken met onze 3D configurator. Wat je ook kiest, geniet van het proces en de vernieuwing die het aan je huis zal brengen!

Nieuwe eettafel kopen? Dit zijn de trends van het moment Nieuwe eettafel kopen? Dit zijn de trends van het moment

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou