Ontdek de herfstkleuren van 2022

Ontdek de herfstkleuren van 2022

Ontdek de herfstkleuren van 2022

Ontdek de herfstkleuren van 2022

Het herfstseizoen is gekenmerkt door veranderende bladeren, koelere temperaturen en oogstfeesten zoals Halloween en Thanksgiving. Het is ook een tijd van reflectie en voorbereiding voor de komende winter. We zitten vaker binnen en de donkere dagen komen eraaan. Een goede reden dus om het stuk gezelliger te maken in huis met de kleuren die passen bij het herfstseizoen. Maar welke kleuren passen bij de herfst? In dit blog gaan we hier dieper op in.

Wat zijn echte herfstkleuren?

De typische herfstkleuren zijn bruin, oranje, rood en geel. Soms worden donkergroen en paars ook beschouwd als herfstkleuren. Deze kleuren zijn te zien in de veranderende bladeren van bomen en planten, en ook in seizoensgebonden voedsel zoals pompoenen en kastanjes. In sommige culturen worden goud en brons ook geassocieerd met de herfstseizoen, waarschijnlijk vanwege de koele, glanzende tinten en de associatie met rijke oogstfeesten.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen harde regels zijn voor welke kleuren “echte” herfstkleuren zijn. Het is meer een kwestie van associatie en perceptie; wat voor de ene persoon herfstkleuren zijn, kan voor iemand anders helemaal anders zijn. Het belangrijkste is dat je je kleurkeuzes laat leiden door wat jij associëert met het herfstseizoen en wat voor jou persoonlijk aantrekkelijk en harmonieus is voor in huis.

Welke meubels geven een herfstlook?

Meubels gemaakt van hout met een donkerbruine of oranje tint, zoals onze eikenhouten eettafel op maat en banken, geven vaak een herfstachtige sfeer. Meubels met koper of goud accenten zijn ook geschikt voor het herfstseizoen, net als meubelstukken met geometrische patroondetails of rijke stoffen zoals fluweel en wol. Accessoires zoals kussens en plaids in herfstkleuren kunnen ook helpen om een herfstlook te creëren. Er zijn tal van woonaccessoires die een herfstachtige sfeer kunnen creëren. Dit kan variëren van decoratieve elementen zoals kaarsen in herfstkleuren, gedroogde bladeren of takken, seizoensgebonden bloemen zoals chrysanten en dahlia’s, en herfstmotief decoratie zoals eekhoorns of pompoenen. Warme dekens en kussens in herfstkleuren kunnen ook helpen om de je woonruimte gezelliger en huiselijker te maken in het herfstseizoen.

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou

Kleur

Kleur

Kleur