• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
6 Tips voor het kiezen van een ronde eettafel

7 tips voor het kiezen van een ronde eettafel

7 tips voor het kiezen van een ronde eettafel

6 Tips voor het kiezen van een ronde eettafel

Het kiezen van een ronde eettafel kan een leuke maar soms ook een uitdagende taak zijn. Er zijn namelijk veel factoren waarmee je rekening moet houden. De grootte en de vorm van de tafel moeten passen bij de indeling van je eetkamer of keuken. Materialen kunnen daarnaast van invloed zijn op de algemene stijl en duurzaamheid van de tafel. Met deze tips en een zorgvuldige overweging kun je de perfecte ronde eettafel vinden die aan je behoeften voldoet en je eetervaring verbetert.

1. Ruimte

Houd rekening met de grootte van je eetruimte en het aantal mensen dat regelmatig aan je eettafel zit. Aan een design ronde eettafel passen meer mensen dan aan een vierkante of rechthoekige eettafel, waardoor het een passende optie is voor grote gezinnen of mensen die vaak gasten ontvangen. Het voordeel van een ronde eettafel is dat je kan spelen met de ruimte. Vergeet niet de ruimte die je hebt voor de tafel op te meten om er zeker van te zijn dat hij comfortabel in je eethoek past.

2. Materiaal

Ronde eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder hout, glas, metaal en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen, dus kies een materiaal dat past bij de stijl van je interieur en je persoonlijke voorkeur. Houten tafels hebben bijvoorbeeld een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl glazen tafels een meer eigentijdse en luchtige uitstraling hebben.

3. Hoogte

Houd rekening met de hoogte van de tafel ten opzichte van je eetkamerstoelen. Je wilt natuurlijk comfortabel zitten en eten aan je eettafel. Bij They & Me kan je jouw perfecte eettafel op maat laten maken als eetkamerstoel samenstellen. Door dit speciaal op maat te laten maken zorg je ervoor dat altijd een set creëert die bij jouw interieur past en waar je comfortabel aan kunt vertoeven.

4. Type onderstel

Beslis of je een voetstuk of vier poten wilt voor stabiliteit en extra beenruimte. Beiden opties hebben zijn voor- en nadelen. Met een poot in het midden heb je nooit gedoe met een poot die mogelijk tussen je benen zit tijdens het tafelen. Bij een ronde eettafel met vier poten kan je heerlijk je benen strekken zonder dat je een poot tegenkomt.

5. Accessoires

Accessoires op je ronde eettafel maken gelijk je kamer een stuk gezelliger. Hierdoor verbeterd ook je eetervaring. Kies bijvoorbeeld voor gezellige kaarsjes op de tafel met de Happy People kaarsenhouders van They & Me die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Een mooie schaal met wat fruit erin is naast dat het een handige toevoeging is aan je interieur ook nog eens een stijlvolle en levendige toevoeging aan je eetkamer.

6. Probeer het thuis

Twijfel je nog over het kiezen van de perfecte eettafel voor bij jou in huis? Neem gerust een kijkje in onze showroom om verschillende eettafels in het echt te ervaren om te zien welke het best bij je past. Ook kan je geheel kosteloos stalen bestellen via de stalenpagina om te kijken welke materialen en kleuren je mooi vindt passen in jouw interieur. Succes met kiezen!

7. Vergeet de praktische aspecten niet

Tot slot, denk ook aan de praktische aspecten bij het kiezen van een ronde eettafel. Overweeg bijvoorbeeld of je een tafel wilt met een uitbreidingsmogelijkheid om extra zitplaatsen toe te voegen voor speciale gelegenheden. Denk ook aan het onderhoud van de tafel en kies een materiaal dat gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is.

6 Tips voor het kiezen van een ronde eettafel 6 Tips voor het kiezen van een ronde eettafel

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou