• Tafels

      Stoelen

  • Configureren
  • Stalen
  • Over ons
Tips en tricks: Zo houd je je meubels kind- en diervriendelijk

Tips en tricks: zo houd je je meubels kind- en diervriendelijk

Tips en tricks: zo houd je je meubels kind- en diervriendelijk

Tips en tricks: Zo houd je je meubels kind- en diervriendelijk

Het combineren van een stijlvol interieur met een kind- en diervriendelijke omgeving kan een uitdaging lijken, maar het is zeker mogelijk. Met de juiste aanpak kun je je meubels beschermen tegen slijtage en ongelukjes, terwijl je huis veilig en comfortabel blijft voor zowel kinderen als huisdieren. Hier zijn enkele handige tips en tricks om je op weg te helpen.

1. Kies voor duurzame stoffen

Kindvriendelijke stoffen

Kinderen kunnen knoeien en vlekken maken is onvermijdelijk. Kies daarom voor stoffen die gemakkelijk schoon te maken zijn, zoals microvezel, leer of synthetische materialen. Deze stoffen zijn niet alleen duurzaam, maar ook vlekbestendig en eenvoudig af te nemen met een vochtige doek.

Diervriendelijke stoffen

Huisdieren hebben scherpe nagels en kunnen soms onbedoeld meubels beschadigen. Voor diervriendelijke meubels zijn materialen zoals leren of synthetische stoffen ideaal. Deze materialen zijn beter bestand tegen krassen en haren blijven er minder snel aan vastzitten.

2. Bescherm je meubels met hoezen

Meubelhoezen zijn geschikt om je meubels te beschermen tegen dagelijkse slijtage. Ze zijn vooral handig voor banken en stoelen. Hoezen kunnen eenvoudig verwijderd en gewassen worden, wat ideaal is voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Bovendien kun je met hoezen de stijl van je woonkamer gemakkelijk veranderen zonder nieuwe meubels te hoeven kopen.

3. Investeer in vlekbestendige behandelingen

Vlekbestendige behandelingen kunnen een redder in nood zijn. Wij adviseren om de stof altijd te impregneren, zodat de stof minder gevoelig is voor eventuele vlekken en slijtage. Als je deze behandeling niet bij aankoop hebt laten toepassen, kun je ook zelf een vlekbestendig middel aanschaffen en aanbrengen. Bij They & Me bieden we ook verschillende onderhoudsmiddelen aan om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw meubels.

4. Gebruik tapijten en matten

Tapijten en matten kunnen dienen als een extra beschermingslaag voor je vloeren en meubels. Ze vangen vuil, stof en dierenharen op voordat ze je meubels bereiken. Kies voor wasbare tapijten of matten die je regelmatig kunt reinigen. Voor deuren en ingangen zijn absorberende matten ideaal om het vuil buiten te houden. Op onze site vind je een breed scala aan vloerkleden, elk met unieke kleuren, patronen en afmetingen.

5. Zorg voor een aparte speelruimte

Een aparte speelruimte voor kinderen en een rustplek voor huisdieren kan wonderen doen. Door deze ruimtes te creëren, kunnen kinderen en huisdieren genieten van hun eigen plek en wordt de kans op schade aan je meubels verkleind. Rangschik bijvoorbeeld speelgoed en manden op strategische plekken, zodat ze niet door het hele huis verspreid liggen.

6. Bied alternatieven aan voor krabben en spelen

Voor katten zijn krabpalen en krabmatten essentieel om te voorkomen dat ze aan je meubels krabben. Zorg ervoor dat deze alternatieven aantrekkelijker zijn dan je meubels. Voor honden kunnen kauwspeeltjes helpen om hun aandacht weg te leiden van je meubels. Voor kinderen kun je een krijtbord of een speeltafel neerzetten waar ze naar hartenlust kunnen tekenen en spelen zonder je meubels te beschadigen.

7. Kies bewust voor bepaalde stoffen

Donkere stoffen en gedessineerde patronen kunnen bijvoorbeeld helpen om vlekken en vuil minder zichtbaar te maken. Patroondesigns kunnen ook helpen om slijtage te verbergen die ontstaat door dagelijks gebruik. Hierdoor zien je meubels er langer fris en nieuw uit. Wij geven je graag advies in welke soort stof en kleur in jouw geval het beste bij je omgeving zal passen. Neem hiervoor gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch, via mail of via WhatsApp. Maar nog gezelliger, als je langskomt bij ons in de showroom in Nijmegen.

Met deze handige tips en tricks kun je jouw huis zowel stijlvol als functioneel inrichten, zelfs met kinderen en huisdieren in huis. Door slimme keuzes te maken en proactief te zijn in het onderhouden en beschermen van je meubels, creëer je een comfortabele en duurzame leefomgeving waar het hele gezin van kan genieten.

Tips en tricks: Zo houd je je meubels kind- en diervriendelijkTips en tricks: Zo houd je je meubels kind- en diervriendelijk

Driehoek THEY&ME

Meer inspiratie voor jou